Alvbåge: Kommer bära med mig vår lilla stund i omklädningsrummet

FOTBOLL

Det är bara någon enstaka match kvar nu sen är det vila och VM-uppehåll.

Nu gäller det att lägga en bra grund inför hösten med ett positivt avslut på våren.

Snart är det VM-uppehåll och det ska bli riktigt skönt att vila musklerna och fokusera på andra rätt så viktiga saker i livet, som familjen till exempel.

Vi i ÖSK har fått två veckors ledighet från fotbollen och det känns sjukt generöst, det är en veckas total relax och en vecka med egenträning som gäller. Ett vanligt år så har vi som allsvenska spelare kanske sju eller nio dagar ledigt om vi har tur.

Jag ska erkänna att jag längtar något så sjukt till att sjunka ner i soffan och avnjuta VM-slutspelet, jag ska glo på varenda minut av världens största sporthändelse. Vi svenskar har tyvärr inga spelare i årets VM och vi vet alla varför, men vi har Svennis, Lagerbäck och Martin Hansson och hans succé-domartrio på plats.

Dansade till VM-låten

Jag hade äran att få följa VM-slutspelet i Tyskland på plats och den där obeskrivliga VM-känslan som skapades inom mig då börjar sakteliga

att bubbla inom mig igen såhär fyra år efter den förra.

Jag kunde verkligen känna igen glädjen som min lagkamrat Alejandro Bedoya kände då han fick beskedet att han var uttagen i USA:s bruttotrupp.

Någon månad innan USA:s VM-trupp presenterades så var bara jag och Bedoya en dag kvar i omklädningsrummet efter en träning och han undrade om jag hade hört årets officiella VM-låt och det hade jag inte. Alejandro kopplade in sin Blackberry (som man ska äga om man är en riktig amerikan) till stereon och på högsta volym så spelade han Keenáns ”Wavin Flag” för mig och han började dansa och det var en härlig syn att se denna sanna glädjen stråla ifrån honom.

Säker på att han får speltid

”Tänk att höra den här låten inne på en fullsatt VM-arena i Sydafrika, det hade varit en dröm” skrek Alejandro för att överrösta musiken. Jag kunde bara hålla med och drömma mig bort för någon sekund. Ett VM-slutspel är speciellt och tänk att få uppleva det första VM-slutspelet på Afrikansk mark.

Just vårt lilla moment där i omklädningsrummet kommer jag att bära med mig och jag kunde då liksom känna att Bedoya kommer att lyckas slå sig in i truppen och jag tror fan att han kommer att få speltid, den känslan har jag och jag är säker på att jag kommer att få rätt.

John Alvbåge

ARTIKELN HANDLAR OM