”Det är smaklöst”

FOTBOLL

Stjärnorna om VM-petningen

Pato, Benzema, Vieira, Ronaldinho, van Nistelrooy och Cambiasso.

Listan på superstjärnor som inte får åka till VM kan göras lång och flera är minst sagt besvikna på sin förbundskapten.

– Att få reda på det i sista stund, framför TV:n, den smaklösheten och brist på klass är det som stör mig mest, säger Frankrikes veteran Patrick Vieira till franska Canal Plus.

Det var inte bara Patrick Vieira som chockades när de 32 VM-ländernas trupper blev officiella i går. Brasliens förbundskapten Dunga valde bland annat att peta Ronaldinho, Adriano och Pato.

– Jag trodde verkligen på det (VM-spel) in i sista stund... Det är synd, men jag är fortfarande väldigt ung, säger Alexandre Pato till Il Corriere dello Sport.

Ruud: Borde varit med

Även Hollands skyttekung Ruud van Nistelrooy får följa VM från TV-soffan. 33-åringen har tappat sin landslagsplats efter flytten till Hamburg men tycker själv att han borde ha fått en biljett.

– Jag tycker att det finns flera goda orsaker till att jag borde varit med. Min form har blivit bättre och jag avslutade säsongen i Hamburg väldigt bra och var villig att förbereda mig för VM, säger holländaren till NOS.

Men mest i blåsvädret av alla är nog ändå Frankrikes kritiserade förbundskapten Raymond Domenech. Nu har 58-åringen gjort sig ytterligare två ovänner efter petningen av Karim Benzema och Patrick Vieira.

– Jag tycker absolut inte att jag gjort en dålig säsong, säger Benzema till spansk press.

”Pratade in på ett halvår”

Vieira är mer frän i sin kritik.

– Om förbundskaptenen hade haft sportsliga kriterier hade jag kunnat acceptera valet utan problem. Men jag fick inget telefonsamtal på sex månader, även fast jag alltid haft ett gott förhållande med honom, till och med när han var i problem, säger 33-åringen till franska Canal Plus.

– Att få reda på det i sista stund, framför TV:n, den smaklösheten och brist på klass är det som stör mig mest.

Domenechs version av händelserna fram till nomineringen av truppen är annorlunda.

– Patrick Vieira var det svåraste valet. Vi pratade med Pat och försökte planera för VM. Men det var tufft och verkligen ett känslosamt val med tanke på hans säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM