”Söderstadion var värre än Sarajevo”

HIF:s klubbdirektör rasar efter cupfinalen

En cupfinal har sällan varit så het som lördagens möte mellan Hammarby och Helsingborg på Söderstadion.

Men trots att HIF bärgade guldet rasar klubbdirektören mot arrangemanget.

– Jag är så glad att vi vann den här finalen för att befinna sig här är värre än Sarajevo, säger Paul Myllenberg, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Efter cupfinalen har fokus legat på Helsingborgs revansch för missen i allsvenskan och den fantastiska inramningen på Söderstadion som väckte liv i en slumrande cup.

Men HIF:s klubbdirektör, Paul Myllenberg, är inte nöjd.

– Normalt sett ska man väl vara glad efter ett guld, men på det sätt vi blev behandlade …, säger Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

Kräver ändring av förbundet

Myllenberg tänker ta tag i frågan omedelbart. Redan på måndagens möte med svensk Elitfotboll kommer han att föreslå en förändring.

Klubbdirektören vill att förbundet står som arrangör. Kanske kan det vara aktuellt att åter införa dubbelmöte, med en hemma– och en bortamatch.

”Publiken borde agera mer värdigt”

Inför cupfinalen spelades Hammarbys inmarschlåt, Kenta Gustafssons ”Just i dag är jag stark”.

– Man borde väl ha en neutral sång och en speaker som agerar på ett bra sätt. Publiken borde också agera mer värdigt. Allt har de misslyckats med.

– Vi var många som kände oss otrygga. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag är så glad att vi vann den här finalen för att befinna sig här är värre än Sarajevo, säger han och syftar på Helsingborgs möte med Sarajevo i Europa League 2009.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.