Allsvenskan i fotboll

Premiär för Sportbladets nya fotbollsprogram

Av: 

Fredrik Jönsson

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Premiär för Sportbladets nya program ”100 % Allsvenskan”.

Allsvenskans hetaste spelare Jiloan Hamad pratar om succéstarten, ryter till mot folk, anser att Hammarby spelar roligare fotboll än AIK och berättar om sin klausul.

– Just nu är det inget jag är jätteglad för, säger Hamad.

Jiloan Hamad skrev på för Hammarby inför säsongen 2017. Det blev ett kontrakt på två år med option på ytterligare.

I Olof Lundhs podcast bekräftade Hamad att det finns en klausul i avtalet.

”Prata inte mer om klausulen, haha”

I Sportbladets nya tv-program ”100 % Allsvenskan” berättar Hammarby-spelaren att han inte är helt nöjd med klausulen.

– Jag fick ett sms från agenten för några dagar sedan där det stod ”prata inte mer om klausulen”, haha. Men det är klart, nu när Jesper har pratat om den kan man ändå vara ärlig. När jag kom tillbaka till Sverige och skrev på för Hammarby var mitt mål så klart att komma ut igen. Hammarby var ett nytt projekt, de gjorde en ny satsning och målet var att ta klubben upp i toppen. Jag ville ha en kort kontraktstid och pengarna var inte det viktigaste, det handlade om speltid och kunna dra utomlands igen. Då är en klausul ett effektivt sätt, säger Hamad och fortsätter:

– Klausulen var bra för mig 2017 men 2018, när jag har utgående kontrakt, så är inte klausulen till min fördel. Beloppet är lite högre än vad jag hade kostat annars när jag har sex månader kvar i sommar. Just nu är det inget jag är jätteglad över. Samtidigt är jag glad att Hammarby får pengar vid en eventuell försäljning.

”Chansen är ganska stor”

Hur stor är chansen att du lämnar i sommar?

– Jag tror att chansen är ganska stor. Fortsätter jag spelar så här bra, plockar poäng och laget ligger i toppen finns det intresse. Chansen att det kommer klubbar är ganska stor. Om vi kan fortsätta så här med Hammarby och vi ligger så här pass bra i tabellen ska det ganska mycket till för att jag ska lämna. Då känner jag att jag vill slutföra det jag har startat här.

Fotnot: Det är premiär för Sportbladets tv-program ”100 % Allsvenskan”. Fram till SM-bucklan lyfts i höst kommer vi med jämna mellanrum spela in program.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Allsvenskan 2018 – här är spelschema och tider

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Jiloan Hamad

Hammarby IF Fotboll

AIK Fotboll

Malmö FF