”Pogbas United-karriär är över utan Zlatan”

Uppgifter: Mourinho redo att sälja stjärnan i sommar

avSimon Sjöstrand

Foto: Jon Super / TT / NTB Scanpix

Paul Pogba kan få lämna Manchester United i sommar, enligt Daily Mail.

Nu uppges Zlatan Ibrahimovic vara en av orsakerna.

Hans relation med Zlatan räckte för att rädda hans skinn, men utan Zlatan ser det ut som att Pogbas United-karriär är över”, skriver Daily Express.

Paul Pogba, 25, uppges ha en frostig relation med José Mourinho, 55.

Mittfältaren, som köptes för cirka en miljard kronor 2016, bänkades i Manchester United under stora delar av vintern och i februari kom rapporter om att duon hamnat i storbråk.

– Det är en stor lögn att vår relation inte är bra, har Mourinho tidigare sagt.

Finns med på lista

Men tränaren har inte verkat särskilt sugen på att prata om sin stjärna och spekulationerna blev inte mindre när City-tränaren Pep Guardiola hävdade att han blev erbjuden att köpa Pogba i januari.

Nu kommer uppgifter om att Pogba kan lämna United.

Enligt Daily Mail har Mourinho tappat tålamodet när det gäller fransmannen och är redo att sälja honom i sommar.

Deras relation har försämrats under säsongen. Pogba är det största namnet på en lista över spelare som tränaren är redo att göra sig av med”, skriver tidningen, som också nämner Zlatan Ibrahimovic i sammanhanget.

”Räddade hans skinn”

Daily Mail menar att Pogba blivit en distraktion, ”en dyr pusselbit som inte passar in och som inte lever upp till tränarens krav när det gäller att spela med disciplin för lagets bästa”.

Under sin första säsong i United kompenserade Pogba för det där genom samspelet med Ibrahimovic, men den här säsongen har Mourinhos frustration eskalerat”, skriver tidningen.

Daily Express är inne på samma spår.

Pogbas briljanta relation med Zlatan på planen räckte för att rädda hans skinn. Men nu när Zlatan inte längre finns med i bilden ser det ut som att Pogbas United-karriär är över. Huruvida det blir Real Madrid, PSG eller Barcelona som räddar honom återstår att se”, skriver Express.

ARTIKELN HANDLAR OM