”Det här gjorde det värt att flytta hem”

Jonas Olssons efterlängtade titel

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Han kom hem som en värvningsbomb inför förra säsongen.

Efter cupguldet med Djurgården konstaterar Jonas Olsson att det definitivt var rätt beslut att skriva på för ”Blåränderna”.

– Någonstans blev hemflytten värt det, säger han efter 3–0-segern mot Malmö.

En framgångsrik karriär i både Holland och Premier League – men utan en titel.

Fram tills nu.

Jonas Olsson var en av cupfinalens giganter när Dif höll tätt mot Malmö FF och kammade hem guldet efter en stabil 3–0-seger.

– Det var bara ren glädje, säger han efter att ha fått lyfta pokalen inför euforiska fans på Tele2 Arena.

När Jonas Olsson värvades till Djurgården från West Bromwich förra året gjorde han det i hopp om att få vinna en titel, vilket han nu till slut har åstadkommit.

”Det måste vara unikt”

– Någonstans blev hemflytten värt det. Man kommer till en klubb som vill slåss om titlar och nu har vi tagit en titel. Även om allsvenskan slår högre och den vill vi också vara med och vinna någon gång. Men det här är ett kvitto som gör att man gjort något rätt sedan man kom hem, konstaterar han.

I allsvenskan har det gått sämre för Dif som huserar på en tionde plats med tre raka förluster. Att cupguldet ska resultera i någon sorts baksmälla och påverka allsvenskan i negativ bemärkelse tror han inte.

– Tvärtom. Jag tror att det ger oss en boost (i allsvenskan). Visst, prestationen mot BP var inte bra men annars tycker jag inte att vi har fallit ur ramen en enda match egentligen.

– Vi går igenom cupen utan att släppa igenom ett enda mål, det måste vara unikt, säger Olsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE