”Det var ett minihjärnsläpp”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

BÅSTAD. John Guidetti skadades efter Andreas Granqvist tackling. 

Nu uttalar sig lagkaptenen mer om situationen. 

– Man fick ett litet minihjärnsläpp och gick in i en satsning som jag inte borde ha gjort, säger Granqvist i podden Tilläggstid.

Det var i slutet av torsdagens träning som Andreas Granqvist delade ut en hård tackling på John Guidetti. Anfallaren blev liggande och skrek ut sin smärta. 

När Sportbladet träffade Guidetti två och en halv timme senare var han ute och gick med Victor Nilsson Lindelöf, Albin Ekdal och Mikael Lustig. 

– Vi får se. Det är för tidigt att säga, sa han då om skadan. 

Andreas Granqvist uttalade sig också kort för Sportbladet i går. I podden Tilläggstid utvecklar han nu hur han ser på tacklingen och säger att han har dåligt samvete.

Foto: Peter Wixtröm

– Det har man absolut lite. Det var en väldigt sen och dum tackling på John som tyvärr träffar hans fot. Det är klart att man ångest när man har tacklat en lagkamrat så här tätt in på VM. Men det var inte meningen och han har inga hard feelings gentemot mig och vi hoppas så klart att allt är ok med John och att han är tillbaka och kan träna med oss nästa vecka, säger han i podden.

”Helt snett på det”

Granqvist fortsätter sedan:

– Det var lite heta dueller innan. Det var lite ovana positioner, han var mittback och jag var anfallare så vi var ganska snett på det båda två i vilka positioner vi hade. Men sedan tror jag att jag ska nå bollen men kommer helt snett på det och träffar honom på ankeln. Det är så när det blir adrenalin, men det var en dum satsning som jag ångrar. 

Den första prognosen säger att Guidetti har en stukad fot och att han förhoppningsvis ska vara tillbaka i träning om en vecka. 

– Det ska vara tufft och ärligt, men inga dumma tacklingar. Man fick ett lite minihjärnsläpp och gick in i en satsning som jag inte borde ha gjort. Framför allt inte i det läget vi var. Det är tråkigt, men det är sådant som kan hända på träning, säger ”Granen”.  

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller