”Väldigt bra”

FOTBOLL

65 matcher per år – men förbundskaptenen ändå nöjd med Zlatans byte

1 av 5 | Foto: Foto: MAGNUS WENNMAN
NÖJD KAPTEN Lars Lagerbäck är glad över Zlatan Ibrahimovic övergång till Barcelona. ”Jag kan bara se det som positivt”, säger an till Sportbladet.

BARCELONA. 15 extra tävlingsmatcher per säsong och ett spelsystem som går stick i stäv med landslagets.

Men Sveriges förbundskapten Lars Lagerbäck är enbart optimistisk inför Zlatans klubbyte till Barcelona.

– Han kommer till en klubb med ännu större möjligheter att vinna titlar vilket jag som förbundskapten naturligtvis tycker är väldigt bra, säger Lagerbäck.

Zlatan Ibrahimovic är bara dagar från att presenteras som Barcelona-spelare efter en bytesaffär med Samuel Eto’o som förmodligen är den mest spektakulära övergången i fotbollshistorien.

Bara formalia återstår innan affären är i hamn och hemma i Sverige sitter svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck och följer händelseförloppet.

”Bara se det positivt”

– Om Zlatan blir klar för Barcelona, som jag förstår det så återstår fortfarande läkarundersökningen, så kan jag bara se det som positivt från svenska landslagets sida. Han kommer till en klubb med ännu större möjligheter att vinna titlar vilket jag som förbundskapten naturligtvis tycker är väldigt bra, säger han.

Zlatan Ibrahimovic kommer i Barcelona att få spela central anfallare i ett 4–3–3, en roll som egentligen går stick i stäv med att vara anfallare i ett 4–4–2 som i Inter och landslaget.

”Blir fler matcher”

– Zlatan är en duktig fotbollsspelare och är man på den nivån så kan man anpassa sig till att spela fotboll på olika sätt. Han kommer att klara av spela på ett sätt i Barcelona och ändå anpassa sig till den fotboll vi spelar i landslaget, det där är vi inte ett dugg oroliga för, säger Lars Lagerbäck.

Mycket talar för att det bli betydligt fler tävlingsmatcher i Barcelona än i Inter, i fjol spelade kring Inter 50 och Barcelona 65. Hur påverkar det ert jobb inför den stundande VM-kvalupplösningen?

– Sånt är livet, det blir fler och fler tävlingsmatcher för spelarna och särskilt de stora spelar fler och fler. Det är någonting vi vant oss vid. Att det skulle vara ett problem för våra chanser i VM-kvalet tror jag inte.

ARTIKELN HANDLAR OM