ZLATAN-HYSTERI

FOTBOLL

Sportbladets Markus Eriksson mitt i uppståndelsen i Spanien

Foto: Fyra av de största tidningarna i Spanien rapporterar dagligen om Zlatan-affären.

BARCELONA. Det är Zlatan-hysteri i Katalonien.

Den svenske landslagsstjärnan analyseras in i minsta detalj och de lokala sporttidningarna skriver dagligen 5-10 sidor om honom.

– Intresset är hur stort som helst, säger journalisten Cordula Reinhardt på El Mundo Deportivo.

”Ibrahimovic har flygbiljetterna redo”. Rubriken prydde dagens upplaga av den Barcelonabaserade tidningen Sport. Konkurrenten El Mundo Deportio valde att ha tränaren Pep Guardiola på förstasidan i kombination Barçatränarens citat om en rad olika spelare, inklusive Zlatan Ibrahimovic. Sedan konstaterade tidningen att svensken är ”stjärnan som aldrig gör fula mål”.

– Alla pratar om den här övergången så det är klart att vi skriver extra mycket just nu, säger El Mundo Deportivos reporter Cordula Reinhardt.

Flyger med journalister

De senaste dagarna har de spanska tidningarna berättat om Zlatan Ibrahimovics bakgrund, de har beskrivit hur han är som person både på och utanför planen, och vad han ska ha berättat för sina närmsta vänner om en eventuell flytt till FC Barcelona. Foton från svenskens barndom har publicerats, liksom läsarundersökningar där en klar majoritet ser positivt på det dyra anfallsköpet.

Zlatan får vara beredd på att de lokala medierna bevakar FC Barcelona på mycket nära håll. I regel flyger journalisterna och spelarna i samma plan till bortamatcherna. Samtidigt är den spanska sportjournalistiken inte lika sensationslysten som i exempelvis England och Tyskland.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga