Från Korpen till ett av världens bästa lag

FOTBOLL

Anna Sjöström gör comeback i UIK

Foto: Bildbyrån
Anna Sjöström.

För nästan tre år sedan la hon skorna på hyllan.

Sedan dess har Anna Sjöström blivit mamma och bara spelat fotboll i Korpen.

Nu tränar hon för comeback i Umeå IK.

Med 69 landskamper på hyllan och fem SM-guld slutade Anna Sjöström med fotbollen efter säsongen 2006. Men inte helt, den förra UIK-spelaren har sedan dess spelat Korpen med ”UIK:s avvecklingslag”.

Nu tar hon steget tillbaka till riktiga UIK.

– Från Korpen till att möta världens bästa lag. Vi får väl se om gammkroppen orkar med, säger Sjöström till Västerbottens-Kuriren.

Den 30 augusti spelar Umeå IK uppvisningsmatch mot den amerikanska proffsligans All-Star-lag. Det är anledningen till ”Sjöas” comebackplanerna.

Inte bestämt sig än

UIK tappar under den perioden ett gäng spelare till EM i Finland. Därför behöver klubben förstärkning när de ska möta amerikanskorna. Det är där Anna Sjöström kommer in i bilden.

– De behöver mer folk till den matchen, säger Anna. Det var jätteroligt att träna nu de gånger som jag varit med, säger hon.

Men än är det inte helt hundra om 31-åringen följer med till USA.

– Vi har väl inte kommit så långt än. Sen är det en kompis bröllop som står på spel. Jag skulle missa det om jag åker och spelar.

Sjöström har bara gjort några pass med UIK och bestämmer sig under sommaruppehållet. Om det kan bli comeback även i damallsvenskan återstår att se.

– Det är väl ingen tanke som jag tänkt, säger Sjöström.