Wenger: ”Sista jag oroar mig för”

FOTBOLL

Storförlust och stundtals utspelade mot Manchester City i helgens ligacupfinal.

Men Arsenals tränare Arsène Wenger är inte orolig över sin position i klubben.

– Ärligt talat så är det för tillfället det sista jag oroar mig för, sade han under onsdagens presskonferens, enligt Daily Mirror.

Arsenal är inne i en minst sagt tuff period. I torsdags förlorade de förvånande mot Östersund på hemmaplan och under söndagens cupfinal mot Manchester City var laget chanslöst.

När Arsène Wenger hade presskonferens inför torsdagens ligamatch mot just Manchester City, handlade mycket om fransmannens jobb.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– Min position är min position. Mitt jobb är att prestera och andra får döma mig. Det är mitt sätt att se på saken för att kunna fokusera på nästa match. Jag har varit här i 21 år och har tackat nej till hela världen för att respektera mitt kontrakt, säger han enligt Daily Mirror.

”Visat kvalité’”

Flera av frågorna berörde också om Wenger fortfarande har förtroende för sin spelartrupp.

– Vi tog oss till final, vi kom inte dit genom en inbjudan. Vi har vunnit många matcher också. Vi slog bland annat Chelsea över två matcher i semifinalen, vi krigade för att nå finalen och har visat vår kvalité.

Den rutinerade Arsenal-tränaren verkar inte allt för oroad inför torsdagens möte.

– Det var en jämn match i söndags tills de gjorde sitt andra mål. Innan dess hade de tre skott och vi två. Vi måste vända de angörande momenten till vår fördel och spela med mer frihet.

Monreal skadad

Han fortsätter:

– De kommer alltid att ha bollen, du kan inte stoppa dem från det helt och hållet. Det finns en anledningen till att de dominerar ligan. Jag är förvånad över hur människor har analyserat helgens match, det är som att vi förlorade mot ett lag från femtedivisionen. Men självklart är vi besvikna på vår insats.

På presskonferensen bekräftade Wenger att Nacho Monreal missar mötet med Manchester City samt de närmsta matcherna, annars är truppen skadefri.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM