Malmös glädjebesked inför CL-kvalet

Foto: Sadio Mané spelade mot Anders Svenssons Elfsborg i fjolårets EL-gruppspel.
FOTBOLL

MALMÖ. Krisen i Salzburg blir allt djupare inför avgörande Champions League-matchen mot Malmö i morgon.
Nu har Salzburg stängt av sitt starka kantvapen Sadio Mané av disciplinära skäl.
– Han är en viktig spelare offensivt för dem, säger Åge Hareide.

Sedan tidigare råder det mittbacksbrist på grund av skador och när planet mot Malmö lyfte i dag fanns inte en av deras största stjärnor, senegalesen Sadio Mané, med.
Mané är officiellt avstängd av disciplinära skäl och enligt uppgifter i österrikisk media beror det på att han förhandlar med andra klubbar och vill ”straffa ut” sig.
Beskedet kom mitt under MFF:s presskonferesn och Åge Hareide såg inte direkt knäckt ut när han fick höra det uppe på podiet.
Dessförinnan hade han pratat om vad alla skador i österrikarnas backlinje kan betyda:

”Verkar vara en epidemi”

– Det verkar vara en ”epidemi” därnere. Jag hade önskat att tre andra spelare hade försvunnit för det är tre spelare i deras svagaste lagdel (backlinjen) så jag tror det är lättare att ersätta dem än de offensiva spelarna. Men det betyder alltid något för ett lag att tappa spelare.
Men nu verkar ”epidemin” sprida sig också till de offensiva lagdelarna, precis som du hade önskat?
– Absolut, ler Hareide och fortsätter:
– Han är en viktig spelare offesnivt för dem. Men de har Alan tillbaka, som inte spelade senast mot oss, och kanske är den bäste anfallaren de har. Vi tänker mer på hur vi själva ska spela. Och oavsett vilka som spelar så spelar Salzburg på ungefär samma sätt, säger Hareide.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF