Publicerad:
Uppdaterad:

”Det här skitlandet förtjänar inte PSG”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan rasande efter förlusten

1 av 7

På väg av planen till omklädningsrummet efter 2-3 mot Bordeaux fångades en rasande Zlatan Ibrahimovic på film.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG. Jag är för helvete för bra för er alla, sa 33-åringen.

Cabayes tårar.
Foto: AFP
Cabayes tårar.

Paris Saint-Germain kom till bortamatchen mot Bordeaux direkt från veckans bragdartade avancemang efter övertid mot Chelsea i Champions League. Det var också spelare som såg slitna ut i en viktig match i jakt på ligaledaren Lyon.

– Det är en svår match men vi måste vinna den om vi vill vinna ligan, sa Ibrahimovic i sin app Zlatan Unplugged innan mötet med Bordeaux.

Försvaras av tränaren

Efter 3-2-förlusten var det en rasande svensk som var allt annat än nöjd med domaren Lionel Jaffredo.

– Vakna, vakna! Det här är inte amatörer. Vakna! Jag har aldrig sett något liknande under min 15 år långa fotbollskarriär. Jävla rövhål, säger Zlatan till en av domarna enligt Canal Plus på väg till omklädningsrummet innan i han i frustration fortsätter:

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG. Jag är för helvete för bra för er alla, säger 33-åringen enligt L'Equpie och France Footballs tolkning av franska Canal Plus filmklipp (gör din egen av klippet ovan).

På presskonferensen försökte tränaren Laurent Blanc senare att tona ner det hela.

– Det händer att du också för förbannad ibland va? Skillnaden är att det inte nödvändigtvis finns en mikrofon där då, säger Blanc enligt Le Parisien.

I sin app Zlatan Unplugged är Zlatan Ibrahimovic mer reserverad.

– Det kan bero på många olika saker, men just nu vet jag inte, säger 33-åringen om vad som saknades i PSG:s prestation.

Sin egen insats vill anfallaren inte heller kommentera.

– Det spelar ingen roll när vi ändå inte vinner.

Gjorde båda målen

I matchen gjorde Zlatan båda PSG:s mål. 33-åringen höll sig framme på Javier Pastores framnick och stötte in 1-1 med foten innan han rullade in 2-2 från straffpunkten. Men sedan föll PSG in i en mardröm.

Laget drabbades av ett tungt skadeavbräck redan strax före halvtid när en av hjältarna från Chelsea-matchen, backen David Luiz, klev av med en misstänkt lårskada. Sedan, bara minuter efter att Yohan Cabaye gjort comeback efter skada med ett inhopp i andra halvlek, fick mittfältaren känning i höger knä och tvingades med tårar i ögonen av igen.

Sedan sänkte Diego Rolán PSG med sitt 3-2 i slutminuterna. Planens andre svensk Isaac Kiese Thelin gjorde en bra insats och nickpassade vackert fram till Bordeaux 2-1-mål.

Lyon kan nu rycka till fyra poängs försprång ner till PSG vid seger mot Marseille senare på söndagen.

Efter kritiken har Zlatan Ibrahimovic bett om ursäkt för sitt uttalande.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: