Sensationella ryktet: Bjöd 1,4 miljarder kr

Publicerad:

FOTBOLL

Nya galna spekulationer i Spanien

Lionel Messi
Foto: TT
Lionel Messi

Transferfönstret har nyligen bommat igen men de galna ryktena fortsätter.

Real Madrids manager Carlo Ancelotti bemöter nu påståendena att Cristiano Ronaldo vill lämna Real för Manchester United.

Samtidigt presenterar spanska medier uppgiften att Chelsea försökte värva Leo Messi under sommaren.

Den galna transfercirkusen i fotbollsvärlden snurrar bara snabbare och snabbare. Den ser numera inte heller ut att kunna stanna.

Den sista augusti slog transferfönstret igen i Europas största ligor och lagen får därmed inte värva spelare förrän i januari igen. Trots det handlar mycket snack i både Spanien och England just nu om Cristiano Ronaldos framtid.

”Ord utan grund”

29-åringen påstås vilja flytta tillbaka till Manchester United och relativt ansedda The Guardian rapporterar om att United är redo att lägga ett bud på 1,6 miljarder kronor, 700 miljoner i övergångssumma och 900 miljoner till portugisens lön under fyra år.

– Det här är ord utan grund. Jag tror att de här ryktena är nonsens. Cristiano trivs här, är väldigt motiverad och alla inom Real Madrid är nöjda med honom. Ronaldo är utan tvekan världens bäste spelare och vi är lyckligt lottade över att han spelar med oss. Vi måste njuta av det, säger nu managern Carlo Ancelotti enligt goal.com.

Budet: 1,4 miljarder

Men det är inte bara Ronaldo det surras om. Portugisens rival Leo Messi ska även han ha varit ett hett namn på marknaden under sommaren.

Enligt spanska TV3, uppgifter återgivna av Marca, försökte engelska Chelsea med förre Real-managern José Mourinho värva 27-åringen efter att Barcelona åkt ur Champions League. Budet ska ha varit på 1,4 miljarder kronor, nytt världsrekord, men både Barça och Leo Messi själv påstås ha avvisat intresset.

Ronaldo och Messi spelar fortfarande för sina respektive spanska klubbar och lär göra så ett tag till. Men det stoppar inte fotbollens galna transfercirkus från att fortsätta pumpa ut rykten om världsstjärnorna.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN