Här får Suarez äntligen träna igen

FOTBOLL

Första passet med ”Barca”

1 av 6 | Foto: AFP

Straffet lindrades.

I dag gjorde Luis Suarez sitt första träningspass med Barcelona.

– Jag är mycket glad. Jag tänker bara på framtiden här, säger anfallaren till den spanska klubbens hemsida.

Luis Suarez satte tänderna i Giorgio Chiellini och stängdes av från all fotbollsaktivitet i fyra månader. Det var slutet på juni.

Sedan dess har den uruguayanske anfallaren hunnit gå från Liverpool till Barcelona, men ännu inte fått träna med sina nya klubb.

”Jag har längtat”

I går kom dock beskedet att straffet lindras. Suarez får visserligen inte tillåts spela matcher med ”Barca”, men deltagande i träningar är helt okej. Nu har 27-åringen därför genomfört sitt första träningspass med den spanska storklubben.

– Jag är verkligen glad över att få känna mig som en fotbollsspelare igen, och få träna med mina lagkamrater. Jag har längtat efter att få köra igång igen, säger Suarez till Barcelonas officiella hemsida.

Anfallaren tycker att de senaste veckorna har varit ”väldigt tuffa”.

– Det var en situation som fick mig att känna stort obehag. Jag betalar för ett misstag som jag har gjort, och bett om ursäkt för. Nu måste jag glömma allt. Jag tänker bara på framtiden, som är här hos Barcelona, klubben jag har drömt om att få spela för.

Presenteras nästa vecka

Suarez blir inte spelklar i tävlingssammanhang förrän den 25 oktober och får alltså bli varm i kläderna enbart på träningar.

Han förväntas bilda en fruktad anfallstrio med Lionel Messi och återställde Neymar, men ännu mer intressant är det faktum att Suarez första tävlingsmatch kan bli ”El Clasico”, alltså mötet med Real Madrid, den 26 oktober.

Suarez kommer dessutom att presenteras för Barcelona-supportrarna  på måndag, precis före matchen mot Leon i Joan Gamper Trophy.

”Få kontakt med fansen”

– Nu väntar jag bara på att få spela, få kontakt med fansen och uppleva den fantastiska känslan på en arena som Camp Nou, säger Suarez.

– Jag är väldigt tacksam mot klubben för allt de har gjort för mig de senaste veckorna. De har varit fantastiska mot mig.

Dagen därpå är det dags för ytterligare en presentation, denna gång för medierna på en presskonferens.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga