”De måste få bort filmningar i fotboll”

avEmil K Lagnelius

FOTBOLL

Peter Forsberg tycker till om svandyken i fotbolls-VM

Foto: AP, TT

Filmningar har varit en het potatis under fotbolls-VM.

Nu ger sig hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg, 40, in i debatten.

– De måste få bort filmningar inom fotboll för det har gått lite till överdrift, säger han i TV4.

Fotbolls-VM har varit en succé så här långt med underhållande spel, många mål och dramatiska matcher. Men något som många stör sig på är när fullvuxna karlar rullar sig i gräset och ojar sig vid minsta lilla beröring.

”Svårbedömt”

När Holland besegrade Mexiko i gårdagens åttondelsfinal fick holländarna en omdiskuterad straff efter att Arjen Robben gått omkull. Förre hockeystjärnan Peter Forsberg, som är en inbiten Tottenham Hotspur-supporter, säger i TV4:

– Jag försökte mestadels vara en hedersman på isen. Men det är väldigt svårbedömt, just i Robbens fall i går kväll. Man kan ju tycka att han skulle haft straff vid första tillfället, men så fick han en straff i slutet när det egentligen inte en straff då han slänger sig. Men det är väldigt svårbedömt. Så har man gjort i NHL också, att försöka titta på bilderna efteråt, och har man verkligen slängt sig så får man böter.

”Tycker man ska bli straffad”

TV4: Har du filmat nån gång?

– Ja, det kan jag väl säga. En gång kanske...

– Det är så otroligt mycket pengar som står på spel. Det är ett så svårt beslut för domaren, som inte har någon aning. Det är inte alltid han står i rätt linje eller så står han bakom en spelare. Jag tycker att man ska bli straffad i efterhand om man slänger sig. Under fotbolls-VM slänger de sig, de ligger härsan tvärsan hela tiden. Det är bra att det uppmärksammas.

ARTIKELN HANDLAR OM