AC Milan

Vill köpa Milan – för nästan tio miljarder

Av: 

Jonathan Berntsson

FOTBOLL

Men Berlusconi vägrar sälja

Anrika AC Milan kan bli asiatiskt.

Enligt thailändsk media har affärsmannen Bee Taechaubol har lagt ett bud på en miljard euro för att bli majoritetsägare i klubben.

Men Silvio Berlusconi vägrar sälja.

Lokalrivalen Inter styrs sedan något år tillbaka av den indonesiske affärsmannen Erick Thohir. Nu skulle också Milan kunna bli asiatiskt.

De sjufaldiga europamästarna har de senaste åren haft det kärvt ekonomiskt när Silvio Berlusconi inte pumpat in pengar som förut och en thailändsk investerare har ryktats vara intresserad av att köpa klubben.

Italiensk media rapporterade att Berlusconi mottagit ett bud på en miljard euro för klubben och för Bangkok Post bekräftar Bee Taechaubol att så är fallet.

Driver riskkapitalbolag

41-årige Taechaubol är vd för ett thailändskt riskkapitalbolag och dessutom delägare för ett företag som arrangerar välgörenhetsmatcher med gamla internationella storspelare runt om i Asien.

Bangkok Post skriver att han vill ha över 50 procent av aktierna i Milan och erbjuder för det en miljard euro. Alltså 9,6 miljarder svenska kronor. Han siktar dock inte på att bli ensam ägare.

Enligt thailändsk media tror Bee Taechaubol att affären kan slutföras redan nu i februari – men det är ytterst osäkert.

Efter att uppgifterna om jättebudet kommit gick Silvio Berlusconis bolag Fininvest, enligt Reuters, ut och sa att man inte är intresserade av att släppa ifrån sig majoriteten av aktierna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AC Milan

Silvio Berlusconi

Serie A