Gerzic: ”Vi ska krossa Blåvitt”

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:
Gerzic ställs mot sina gamla lagkamrater i cupfinalen
Foto: Bildbyrån
Gerzic ställs mot sina gamla lagkamrater i cupfinalen

ÖREBRO. Bäst på planen mot Elfsborg.

Nu ställs Nordin Gerzic mot sitt tidigare lag IFK Göteborg i finalen i svenska cupen – och mot innermittfältarna Gustav Svensson och Sebastian Eriksson.

– Vi ska krossa dem, säger han.

Med ett mål i vardera halvlek lever drömmen om både cuptitel och Europakval för Örebro SK.

– Vi var starkare än Elfsborg i de avgörande momenten, säger mittfältaren Nordin Gerzic som tillsammans med högerbacken Daniel Björnqvist och 2-0-målskytten Kalle Holmberg belönades med fyra plus.

”Sämre än någonsin”

ÖSK har imponerat i cupen genom att först slå ut Malmö FF och nu alltså Elfsborg. I finalen väntar Nordin Gerzics tidigare klubb IFK Göteborg.

Hans tid i Blåvitt var inte särskilt lyckad.

– De stressade mig hela tiden när det var skador och så. En dålig match, sedan var man borta. När jag kom tillbaka till Örebro var jag sämre än någonsin men de trodde på mig och gav mig chansen, och nu är jag där jag är. Det har känts väldigt bra, jag är i bra fysisk form, säger Nordin Gerzic.

”De var överlägsna mot Häcken”

Hur känns det att möta IFK i finalen?

– Väldigt roligt. De har helt nytt lag. De var överlägsna mot Häcken. När jag var där handlade det bara om motståndarnas misstag, nu spelar de bra fotboll och alla tre danskar är jättebra.

Mot Elfsborg vann Gerzic och Robert Åhman Persson kampen om det centrala mittfältet – mot Blåvitt väntar Sebastian Eriksson och Gustav Svensson i ”mittens rike”.

– Det ska bli kul. Det är roligt att spela när det smäller lite och är lite gruff. Det är fotboll när det är som bäst. Jag och ”RÅP” ska krossa dem, så är det bara.

I matchen mot Elfsborg hade Nordin Gerzic och Anders Svensson en dispyt i samband med en frispark.

– Jag skällde på (Viktor) Claesson för att han filmade. Då sa Anders: ”Men du filmar ju också?”. Och det har han ju rätt i. Anders är en ödmjuk person, en förebild, säger Nordin Gerzic.

Svensson hoppas på Blåvitt

Anders Svensson om samma situation:

– Han måttade en skalle mot Claesson. Jag sa till honom att lugna ner sig. Det var inga konstigheter.

Elfsborg har fortfarande chansen att nå Europakval till hösten men då måste Blåvitt vinna cupfinalen mot Örebro.

Hur tror du att finalen går, Anders?

– Jag orkar inte spekulera i det. Det är klart jag hoppas att Blåvitt vinner cupfinalen men Örebro är ett bra lag så det återstår att se. Det blir en tuff och jämn final mellan två bra lag, säger Anders Svensson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.