Zlatan Ibrahimovic

Svenska orden som kan fälla Zlatan i Frankrike

avKristopher Karlsson

Trots tidigare ursäkterna – Zlatan riktade ny kritik

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic är i nytt blåsväder i Frankrike.

L'Equipe uppger att svensken riskerar maxstraffet, fyra matchers avstängning, efter att ha kritiserat domare Lionel Jaffredi på gårdagens presskonferens med det svenska landslaget.

Personerna i Zlatans entourage – 18 nyckelpersoner

Så mycket tjänar svenska fotbollsdomare

Kritiken mot Zlatan Ibrahimovic har varit massiv i Frankrike efter svenskens utbrott i samband med Bordeaux-matchen för två veckor sedan då han delade ut kängor till domare Lionel Jaffredi och Frankrike.

Idrottsminister Patrick Kanner var tidigt ute och krävde svensken på en ursäkt, och Zlatan var snabb med att göra just det. Först bad svensken om ursäkt för sitt utbrott via PSG:s presstjänst och därefter också i en video gjord av klubben.

– Det var inte menat till folket. Jag var arg när jag sa det. Om någon blev förolämpad eller tog det på fel sätt ber jag om ursäkt, sa Ibrahimovic till PSG-TV.

”Vi straffas, han straffas inte”

Men Zlatan ska likväl straffas för sina ord och just nu går han i väntans tider. Den franska ligans disciplinkommitté har valt att skjuta upp domen för att kunna höra svenskens försvar innan man beslutar kring längden på avstängningen, där PSG-stjärnan riskerar max fyra matcher.

Enligt franska tidningen l'Equipe gjorde Zlatan – nu med det svenska landslaget för matcher mot Moldavien och Iran – inte sig själv några tjänster på gårdagens presskonferens, där han i stället för ånger uttryckte fortsatt kritik mot domare Jaffredi.

– Jag var helt under kontroll, det spelar ingen roll om de filmar eller inte. Frågan är varför jag blev arg, det är det ingen som diskuterar. Vi straffas. Han straffas inte.

På TV4-reportern Olof Lundhs förslag om att franska domare skulle kunna göra som i Sverige, be om ursäkt efter misstag, svarade Zlatan:

– Då får de börja göra det ju, och inte bara spelarna.

Ska helst visa ånger

L'Equipe uppger att Zlatans ord inte är till fördel för svensken under utredningen och att det kan komma att påverka franska ligans dom av svensken. L'Equipe skriver vidare att antalet matcher under avstängning varierar beroende på spelarens inställning och att ligan ser särskilt gott på spelare som visar ånger. Något svensken knappast gjorde på den svenska presskonferensen.

FOTNOT: Moldavien–Sverige sänds på kanal 5 i kväll 20.45.

Personerna i Zlatans entourage – 18 nyckelpersoner

Så mycket tjänar svenska fotbollsdomare

ARTIKELN HANDLAR OM

Frankrike

Moldavien

TV4