Bahoui: Vill visa vad jag går för

avPetra Thorén

Första gången han träffade Zlatan Ibrahimovic ­fotade tonåringen Nabil Bahoui sig själv med stjärnan.

Andra gången de sågs var i går – i landslaget.

– Jag är ny här och vill ­visa vad jag går för, säger den 23-årige AIK-spelaren.

Nabil Bahoui har just genomfört sin första träning med landslaget. Lite rörlighetsgymnastik, en joggingtur och mingel kring fruktbordet stod på programmet.

Nu längtar han efter att höja intensiteten.

– Jag ser fram emot att börja träna ordentligt, säger han.

För den 23-årige stockholmaren drar landslagskarriären i gång på riktigt denna veckan. Han har goda erfarenheter från sin januariturné och har haft sitt debutanttal – ”jag drog en rolig historia” – men nu är det upp till bevis.

”Vi har morsat”

– Det känns bra, man försöker smälta in, säger han.

Och ja – han har träffat sin ungdomsidol.

– Vi har morsat, säger Nabil Bahoui.

Han har stött på Zlatan Ibrahimovic tidigare, men under andra omständigheter.

– Jag har fotat mig med honom för några år sedan.Det var när vi låg i Superettan, har för mig att det var på Bosön. Vi såg att de tränade så vi väntade, säger den förre BP-spelaren.

Och fotot?

– På den tiden var det sämre telefoner. Men jag har en suddig bild hemma...

Trodde du då att du skulle få spela med Ibrahimovic?

– Man hade en dröm liksom, sen har det varit att jobba hårt. Jag tror inte jag visste hur långt det skulle vara. Nu är jag här, men man ska visa att man hör hemma också, säger Nabil Bahoui.

Före Elmander

Om de allsvenska spelarna som deltagit i Sportbladets superenkät får rätt kan det bli en drömstart. Väljer förbundskapten Erik Hamrén  att köra med vårens nya spelsystem, 4–3–1–2, i höstens EM-kvalpremiär mot Österrike ser spelarna i enkäten helst Nabil Bahoui som den andra ytterforwarden (med Branimir Hrgota). Nabil Bahoui tar platsen knappt före Bröndbyspelaren Johan Elmander.

– Det är smickrande att folk tycker det. Men samtidigt det jag gjort i allsvenskan har jag gjort där, nu är det landslaget och ett nytt kapitel, säger Nabil Bahoui som också visat att han kan spela kant i ett rent 4–4–2.

ARTIKELN HANDLAR OM