SVT-profilen förlorade sitt barn: ’Jäkla ledsen’

Publicerad 2018-03-08

På sin blogg har Ek skrivit om känslorna.

SVT-profilen Lisa Ek går igenom en personlig tragedi.

Efter att länge kämpat för att bli gravid fick fotbollsexperten missfall i 24:e veckan.

– Efter att ha varit helt vild där inne var det plötsligt ingen rörelse alls, säger hon till GT.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Lisa Ek, 35, har en lång och gedigen fotbollskarriär bakom sig.

Hon har representerat Kopparbergs Göteborg, Rosengård och Hammarby innan hon avslutade karriären i italienska Fiorentina.

Men sedan dess har Ek synts till i tv-rutan och förra sommaren var hon SVT:s expert under damernas fotbolls-EM i Nederländerna.

”Blev en totalchock”

Men just nu går hon och pojkvännen Gianluca Sasso igenom en tragedi.

Efter en tuff kamp blev Lisa Ek till slut gravid via provrörsbefruktning. Men i slutet av februari fick SVT-experten missfall och paret förlorade sitt barn i den 24:e veckan.

– Det blev en totalchock när det hände. Efter att ha varit helt vild där inne var det plötsligt ingen rörelse alls, säger Ek till GT.

Efter att ha åkt in till sjukhuset konstaterades det via ultraljud att barnet var dött.

Därefter tvingades fotbollsprofilen föda ut det döda barnet.

– Det var jävligt tufft, både mentalt och fysiskt. Jag tror att det blir ännu värre när man ska kämpa för något man vet är dött. När jag hörde hur någon i salen bredvid födde ut ett barn som skrek, då blev det ännu mer smärta. Det var traumatiskt.

”Vill bli gravida igen”

På sin blogg berättar Ek ytterligare om känslorna efter barnets död.

”Det som inte fick hända har hänt. Lilla Rocky som sparkade för fullt i min mage för tre dagar sedan och som tränade sig för att kunna komma ut och bli en i vår familj, han finns inte mer”, skriver hon.

Däremot tvekar inte SVT-experten på att försöka bli gravid igen.

”Vi vill skriva ut det såhär för att alla ska veta, för att minimera jobbiga frågor och missförstånd. Vi har inte haft ork eller kraft att höra av oss ens till er som är närmsta vänner, sorgen har varit för stor och vi har behövt vara bara med varandra. Vi var gravida men vi är inte längre det. Det är otroligt smärtsamt och kommer vara en sorg vi bär med oss resten av våra liv men vi har massor av fantastiska människor i våra liv och vi har varandra. Just nu ska vi bara vara vi två och försöka förstå det här tillsammans. Vi kommer försöka igen och igen tills det blir som det ska vara.”

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.