Drömbeskedet – för John Guidetti

FOTBOLL

Konkurrenten lämnar – kan få debutera i kväll

Foto: John Guidetti.

Förhandlingarna med Norwich kraschade.

Men nu har Joaquin Larrivey hittat en ny klubb.

Ett glädjebesked – för John Guidetti.

Han jagades av flera storklubbar men valde till slut Celta Vigo. När John Guidetti presenterades inför fansen beskrev han det hela som ”en dröm” och uppgifter gjorde gällande att tränaren Eduardo Berizzo ville inleda säsongen med ett tremannaanfall bestående av Iago Aspas, Nolito – och Guidetti.

”Brist på allvar”

Men bara några dagar efter att den svenske EM-guldhjälten presenterats kom oroande uppgifter. Joaquin Larrivey, som var den spelare Guidetti skulle ersätta, tackade nej till Norwich. En affär som hade betraktats som mer eller mindre klar.

– Det är en total brist på allvar, professionalism och etik från Norwich som har gjort att affären spruckit, sa en företrädare för Larrivey till spanska medier då.

Kan få göra debut

Men nu har Larrivey hittat en ny klubb.

30-åringen är klar för Baniyas FC i Dubai.

”Tack till alla som gjort den här sejouren i Vigo minnesvärd för mig och min familj. Tack till fansen för att ni fick mig att känna mig viktig för klubben. Tack för allt stöd ni gett mig sedan allra första dagen”, säger Larrivey i sitt avsked.

Celta Vigo befinner sig just nu på träningsläger i Tyskland och Österrike och John Guidetti anslöt till lägret i fredags. I kväll möter Celta Vigo Galatasaray och Guidetti kan få chans att göra debut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Celta Vigo

La Liga