Messi frustrerad – tackade nej till pris

Publicerad 2015-06-16

Superstjärnan besviken efter poängtappet

Messi i Copa America.

Lionel Messi var frustrerad efter Argentinas första match i Copa America.

Så pass frustrerad att han tackade nej till priset som matchens bäste spelare.

De sydamerikanska mästerskapen i fotboll, Copa America, är i full fart borta i Chile. För förhandsfavoriten Argentina blev det en knackig inledning på turneringen med ett smärre bakslag i den första gruppomgången.

Argentina ledde 2–0 mot Paraguay efter mål av Sergio Aguero och Lionel Messi (på straff) med en halvtimme kvar att spela. Då sjösatte Paraguay en upphämtning till slutresultatet 2–2.

Messi var inte nöjd med den kollapsen och tackade enligt Daily Mirror nej till priset som matchens bäste spelare – utdelat av det sydamerikanska fotbollförbundet.

Han fick priset i stället

– Det är frustrerande att leda matchen 2–0 och sluta med ett kryss. Vi borde ha dragit ner tempot när de anföll oss. Nu måste vi tänka på Uruguay (nästa motståndare reds anm.) och vi vet att vi måste vinna. Det finns mycket att förbättra och det här var bara första matchen. Nu måste vi vara lugnare än någonsin.

Efter Messis nobb gavs priset som matchens bäste spelare i stället till Paraguays anfallare Nelson Haedo Valdez – mest känd i Sverige som Per Morbergs look-a-like – som stod för 1–2-reduceringen i den 60:e matchminuten.

Följ ämnen i artikeln