"Porto kommer uppskatta honom mer"

Publicerad 2015-07-14

Xavi kritisk mot Real Madrid efter Casillas flytt

Xavi och Casillas

Klubblegenderna i fotbollsvärlden blir färre och färre.

Xavi lämnar Barcelona och Real Madrid gör sig av med Iker Casillas.

Den förstnämnde äcklas dock av Real Madrids sätt att hantera Casillas avsked i klubben.

– Det lämnar en med dålig smak, säger Xavi till Lavanguardia.

ERIK NIVA: "Han är bättre än Ronaldo när han vill"

Iker Casillas, 34, lämnar Real Madrid efter totalt 16 år i klubben.

Förre Barcelonaspelaren och landslagskamraten Xavi är dock besviken på Real Madrids sätt att hantera Casillas avsked i klubben.

Den 35-årige mittfältaren menar att det inte var värdigt en klubblegend och kritiserar både Real Madrids klubbledning och fans.

– Under de senaste åren har jag sett att han inte njuter lika mycket som förut. Han verkar bitter och jag tror att alla i detta land bör se det som en väckarklocka, säger Xavi till Lavanguardia.

– Det lämnar en med dålig smak över vad som händer med honom nu, fortsätter Barcelonaikonen som själv skrivit på för qatariska Al Sadd.

"Fokuserar på bristerna"

Casillas har under de senaste åren varit både bänkad, ifrågasatt och vid vissa tillfällen utbuad.

En tårfylld Casillas tog avsked helt själv på en presskonferens under söndagen. Det var inte förrän en kritikstorm mot presidenten Florentino Perez senare som klubben arrangerade en officiell föreställning för Casillas att ta farväl av fansen och hyllas av klubben.

– Det får inte vara så att spanska idrottare inte visas tillräcklig respekt. Människor och fans förminskar allt värdefullt de gjort för sin sport och fokuserar i stället bara på bristerna. Ibland bara för att skada, menar Xavi.

"Porto kommer uppskatta honom mer"

Casillas har som bekant i stället accepterat en flytt från den spanska huvudstaden till portugisiska Porto.

– Jag har sett på Iker och har en känsla av att han på sistone spelat under tryck, som om han måste bevisa vad en stor målvakt han är i varje match utan den glädje han alltid haft. Nu ska han till Porto och jag är säker på att han kommer att välkomnas som en hjälte. De kommer att uppskatta honom mer, säger Xavi.

ERIK NIVA: "Han är bättre än Ronaldo när han vill"

Följ ämnen i artikeln