IFK Göteborg säljer Kamratgården

FOTBOLL

Köps upp av företag

Foto: BILDBYRÅN

IFK Göteborgs ekonomiska problem fortsätter gör sig påminda.

Vid ett informationsmöte i kväll berättade klubbledningen att man nu säljer Kamratgården för att dra in välbehövliga pengar, rapporterar GP.

Blåvitt har under en längre tid haft stora ekonomiska problem.

I början av månaden berättade klubben att man är på väg mot ett ännu ett stort minusresultat för året. Som en del i ett krispaket så har man redan sparkat klubbdirektören Martin Kurzwelly, kocken Fredric Bergstrand och ytterligare två personer.

– Det ekonomiska läget är ansträngt, men det är ingen fara för elitlicensen, sa ordföranden Karl Jantun då.

Men krisåtgärderna fortsätter att avlösa varandra.

Vid ett informationsmöte i Göteborg i kväll meddelade klubben bland annat att man har sålt träningsanläggningen Kamratgården, skriver GP.

”Kan köpa tillbaka”

– Vi har en risk att vi inte når våra mål, då har vi förberett för en plan B, som varit kapitalisering av Kamratgården, så det är inget vi stressat fram. Vi har haft det förberett för att kunna få en bra balansräkning. Inte bara det egna kapitalet, för Kamratgården finansieras av ett lån också, säger kassören Ulf Ivarsson på mötet enligt tidningen.

Köparen ska vara företaget Varbergs Stenfastigheter.

– Vi har varit noga att hitta en partner med starkt engagemang i Blåvitt och vi har försäkrat oss om att vi kan köpa tillbaka fastigheten när vi önskar och att våra kostnader inte ökar, säger Ivarsson.

ARTIKELN HANDLAR OM