”Till skillnad från fotbollförbundet...”

Talar ut om sändningen som blivit supersnackis

Tv-sändningen som redan blivit en modern klassiker i Tyskland.
Tv-sändningen som redan blivit en modern klassiker i Tyskland.

Han skulle rapportera om skandalen som lamslagit tysk fotboll – men stal själv alla rubriker.

Anledningen?

Han stod barfota i studion.

Tysk fotboll är skakad i grunden av anklagelserna om korruption i samband med att man tilldelades fotbolls-VM 2006. I stormens öga befinner sig legendaren Franz Beckenbauer – ledare för kampanjen som till slut säkrade arrangörskapet.

Hans namn har figurerat på kontrakt tillsammans med numera avstängde Fifa-pampen Jack Werner och Beckenbauer uppges ha utlovat vänskapsmatcher och biljetter i utbyte mot hjälp att säkra arrangörskapet 2006.

”Vad är väl kalla fötter?”

Tyska tv-kanalen ZDF sände i måndags ett extrainsatt program om skandalen – men tv-ankaret Wolf-Dieter Poschmann stal snabbt rubrikerna. Som tittare behövde man inte vara alltför uppmärksam för att märka att Poschmann – helt klädd i kostym – stod barfota bakom tv-bordet.

TV-profilens bara fötter blev en supersnackis i Tyskland, men anledningen till att han var barfota förblir ett mysterium.

För även om Poschmann nu tagit bladet från munnen om händelsen så avslöjar han inte varför han varit utan skor och strumpor.

– Till skillnad från det tyska fotbollförbundet har jag inte skylt mig. Och vad är väl kalla fötter i detta heta ämne, säger Poschmann enligt Bild Zeitung.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.