Granqvist blir sportchef i HIF?

avSimon Sjöstrand

1 av 4 | Foto: ANDREAS BARDELL

Han har tvekat på att återvända som spelare till Helsingborgs IF i sommar.

Nu kommer uppgifter om att Andreas Granqvist, 32, kan bli sportchef i klubben, enligt Helsingborgs Dagblad.

– Det är klart att vi inom föreningen är eniga om att kavla upp för att försöka få hem honom, säger ordföranden Krister Azelius till tidningen.

Andreas Granqvist, 32, har en framgångsrik fotbollshöst bakom sig. Landslagskaptenen ledde först Blågult till VM i Ryssland efter en bragdartad insats mot Italien och fick sedan ta emot Aftonbladets Guldbollen för priset som årets bästa manlige fotbollsspelare.

– Jag är otroligt stolt. Det är det finaste priset man kan få, sa Granqvist efteråt.

Samtidigt har han kopplats ihop med en återkomst till Helsingborgs IF. Granqvists kontrakt med ryska Krasnodar går ut i sommar och HIF har inte gjort någon hemlighet av att man försöker locka hem mittbacken, men ”Granen” själv har tvekat kring en framtid som spelare i klubben den närmaste tiden.

”Svårt att fortsätta i landslaget”

– Det kan vara svårt att spela i superettan och samtidigt fortsätta i landslaget, sa han till Sportbladet i oktober.

Nu kommer uppgifter om att Granqvist kan få en framtida roll som sportchef i klubben, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Enligt uppgifter till tidningen har klubben väntat med att tillsätta sportchefstjänsten just därför att man vill se Granqvist i rollen. Planen ska vara att låta utbilda honom parallellt med att han spelar så att han kan gå direkt in i den nya rollen när han avslutar spelarkarriären.

– Det där är en framtidsfråga. Men det är klart att vi inom föreningen är eniga om att kavla upp för att försöka få hem honom, säger HIF-ordföranden Krister Azelius till HD.

”Positiv grundkänsla”

Granqvist har tidigare slagit fast att han vill avsluta karriären i HIF och uppges ha mycket bra kontakt med Krister Azelius.

– Vi kan inte mäta oss med de ersättningar han kommer erbjudas efter att han spelat ut kontraktet i Ryssland, och det hade varit enklare om vi tagit oss till allsvenskan i år, men jag har en positiv grundkänsla om att vi ska hitta en lösning med ”Granen”, säger Azelius.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM