Avslöjar: AIK nekar bud på stjärnan

avPer Bohman

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

AIK vägrar försvaga truppen i guldstriden.

Sportbladet kan avslöja att AIK nekat bud på Nicolas Stefanelli från en grekisk klubb.

– AIK är bättre med Stefanelli än utan, säger sportchefen Björn Wesström.

Argentinaren Nicolas Stefanelli är i princip en målgaranti för AIK varje gång han spelare. Ändå har 23-åringen fått knapert med speltid av tränaren Rikard Norling som hellre valt att satsa på Henok Goitom och Tarik Elyounoussi under säsongen.

Ville låna argentinaren

Därmed hade Stefanelli förstås varit en förstärkning för många andra klubbar. Nu kan Sportbladet avslöja att AIK har fått ett lånebud från en grekisk klubb i högstaligan på spelaren, men den sportsliga ledningen vill inte släppa argentinaren.

– Ja, det stämmer. Vi har fått en sådan fråga. Vi har haft ett resonemang om det, men den sportsliga ledningen med jag, Rikard Norling och även Jens T Andersson har kommit fram att det som är bäst för AIK på kort sikt är att behålla honom. AIK är bättre med Nicolas Stefanelli än utan honom.

”Tog i hand”

Vad säger spelaren om beslutet?

– Jag har informerat honom när vi träffades. Han tog emot informationen och jag frågade honom om han förstod vad det innebar. Det gjorde han och vi tog i hand och sen bytte han om efter träningen.

Wesström: ”Vi har en kraft”

Wesström är nöjd över att AIK har styrkan att säga nej till förfrågningar på viktiga spelare inför höstens guldstrid.

– Inför det här fönstret så sa vi att vi ville göra så lite som möjligt med truppen. För vi har en bra trupp efter alla skador och konstigheter vi drabbades av i början på året. Nu har vi en kraft och då finns det en logik att behålla spelare. Vi värderar vad som är bäst för AIK rent sportsligt. Och då vill vi behålla Nicolas.

AIK tar emot Häcken på Friends Arena på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM