”Fotboll utan en endaste flata”

Av: Petter Öhrling

Publicerad:
Uppdaterad:

Ber om ursäkt efter plumpt inlägg på BP:s hemsida

Foto: BILDBYRÅN

Ett märkligt inlägg publicerades på Brommapojkarnas damlags hemsida i dag – men togs snabbt bort.

Där gjorde man reklam för starksprit och hånade herrlaget.

”Fotboll utan en endaste flata på planen? Pyttsan!”, skrevs det.

– Det är katastrofalt, säger klubbdirektören Ola Danhard till Sportbladet.

Vid tolvtiden i dag publicerades ett udda inlägg på Brommapojkarnas damlags hemsida där man informerade om att det är spelledigt i helgen.

”Vi tänkte lägga upp lite information för bortkomna åskådare, som inte riktigt vet hur de ska hantera situationen. Vi möter alltså INGET LAG ALLS på Grimsta IP:s huvudplan, klockan 13:00, på lördag, den 13/7. Det viktiga här är alltså att INTE ta sig till Grimsta", skriver man och fortsätter:

"Den som fortfarande känner sig otrygg eller förvirrad, kan ringa jourhavande medmänniska för att prata av sig. Annars hänvisas till extra stark hjärnmedicin".

Länkade till absint

Därefter har man länkat till en 60-procentig absintflaska på Systembolagets hemsida och hälsar åskådarna "ovälkomna".
"Vi vill särskilt varna prospektiva åskådare för att dyka upp vid Grimsta senare på eftermiddagen, då det försigår något slags parodiskt spektakel på Grimsta, som tydligen kallas "herrfotboll". "Fotboll" utan en endaste flata på planen? Pyttsan!", avslutar man.

När Sportbladet når BP:s klubbdirektör Ola Danhard håller han på och undersöker hur det har gått till och är i kontakt med deras webbansvarige.

– Vi tar avstånd från det hela och tog bort inlägget så fort vi blev uppmärksammade om detta. Jag förstår inte om det är någon som försöker skämta på ett konstigt sätt, jag har ingen aning tyvärr.

Vad tycker du om texten?

– Jag förstår inte meningen med det. För mig verkar det vara något dåligt skämt som någon har fantiserat ihop. Får vi reda på vem som ligger bakom det här ska vi givetvis prata med den personen, vi måste utreda vem som har lagt ut texten.

Ber om ursäkt

Har du någon uppfattning om vem det kan vara?

– Den webbansvarige är det absolut inte, men först måste jag undersöka det här. Jag vet inte om det är någon kring damlaget eller någon som har hackat sig in.

Inlägget ligger fortfarande uppe på damlagets Facebooksida.

– Det visar bara på dålig smak, men det är lite skillnad om det ligger på deras Facebooksida eller vår officiella hemsida. Men vi försöker förstås få tag på någon som kan ta bort det där ifrån också, säger Danhard.

Vid klockan 21 var inlägget borttaget även från lagets Facebooksida och hade ersatts av en ursäkt.

"Vi ber om ursäkt för det tidigare inlägget på loggen om helgens "icke-match". Det var ett ogenomtänkt skämt, som nu har tagits bort både från loggen och BP:s hemsida. Tydligen har vissa tagit illa upp av inlägget, vilket givetvis inte var meningen", skriver man och fortsätter:
"Vi vill påpeka att inlägget, vilket torde vara uppenbart, inte var allvarligt menat och absolut inte på något sätt representerar några åsikter som företräds av IF Brommapojkarna. Det var inte heller skrivet av någon officiell representant för klubben".

Brommapojkarnas damlag har just nu uppehåll och spelar sin nästa match borta mot Örebro SK Söder den 27 juli.

Herrarna möter IFK Göteborg hemma på Grimsta IP på lördag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN