Transferbomben: Dortmunds stjärna till Bayern München

avPeO Larsson, Fredrik Falk

Officiellt: Götze köps loss – för 330 miljoner kronor

Tyska sajten bild.de

Här är transferbomben som chockar hela Tyskland.

Dortmund bekräftar att supertalangen Mario Götze, 20, kommer att lämna klubben för antagonisten Bayern München i sommar.

– Vi är naturligtvis extremt besvikna, säger Dortmunds vd till klubbens hemsida.

Mario Götze.

Precis innan semifinalerna i Champions League slår nyheten om en jättetransfer mellan de två jättarna i tysk fotboll ned i som en bomb.

Tidningen Bild meddelade att Bayern München lagt ett bud på cirka 330 miljoner kronor för Dortmunds landslagsmittfältare, som rankas som en av tysk fotbolls absolut största talanger.

Nu bekräftar Dortmund att Götze är på väg bort – bara dagarna innan lagets viktiga semifinalmöte mot spanska giganterna Real Madrid.

"Mario Götze och hans agent Volker Struth meddelade för några dagar sedan att han använder klausulen för att lämna för Bayern München den 1 juli 2013", skriver klubben på sin hemsida.

Klasul i kontraktet

Även Bayern München har nu också bekräftat övergången.

Affären innebär en rejäl smäll för Dortmund – och samtidigt en maktdemonstration av ärkerivalen Bayern München.

– Vi är naturligtvis extremt besvikna, men vill betona att både Mario och hans agent har agerat helt enligt kontraktet, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke.

Budet på 330 miljoner kronor motsvarar den utköpsklasul som spelaren skrev i sitt kontrakt när han förlängde avtalet till 2016 med Dortmund.

Götze har gått den långa vägen via klubbens ungdomsakademi till A-laget och har varit en nyckelspelare som personifierat det nya, framgångsrika Dortmund.

"Stöd honom imorgon!"

Frågan är nu hur Dortmunds fans och lagets fanatiska Südtribüne kommer att ta emot sin mittfältsstjärna när laget möter Real Madrid imorgon på Westfalenstadion.

Tajmingen för en övergång är minst sagt usel – men klubben uppmanar supportrarna att stötta Götze.

"Vi vill att ni stödjer honom lika villkorslöst som vilken Dortmund-spelare som helst", skriver klubben.

Förra Barcelona-managern Pep Guardiola, som tar över Bayern München i sommar, kan kanske också räkna in ytterligare en av Dortmunds klasspelare i sin nya trupp.

Sedan tidigare uppges ju Bayern vara nära att värva Robert Lewandowski, 24.

Den polske forwarden är Bundesligas målkung den här säsongen med 23 mål i ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga