Mardrömsstart för Sverige

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 12

Prioriteringen var defensiven och att hålla nollan länge.

Men det blev en mardrömsstart för Sverige.

På en kvart stänkte Miroslav Klose stänkt in två mål för Tyskland fram till 2–0.

– Jag får nog säga att det är det bästa laget jag har mött i mina 65 landskamper jag har spelat, säger Elmander till Kanal 5.

Förbundskaptenen Erik Hamrén och de svenska spelarna har de senaste dagarna pratat om hur viktigt det är att vara väldigt stabila i defensiven. Målvakten Andreas Isaksson menade att Sverige behövde hålla nollan länge för att kunna skrälla mot det tyska landslaget.

Men Isaksson fick inte som han ville. Det blev en mardrömsstart.

I den åttonde spelminuten avancerade Philipp Lahm fram på vänsterkanten. Han spelade till Toni Kroos i djupet som passade snett bakåt till Miroslav Klose som dunkade upp bollen bakom Isaksson.

Efter en kvart utökade hemmalaget.

Marco Reus väggade sig fram skickligt två gånger och lirade sedan in bollen till Klose. Isaksson räddade först, men 34–åringen kunde sätta returen enkelt.

Nu har Klose gjort 67 landslagsmål för Tyskland.

– Det är ett otroligt bra lag vi möter och vi kommer inte upp till vår nivå. Vi ska hålla i bollen mer, tycker jag, vi får chans och slarva lite mycket. Vi får bara jaga hela tiden, det är tröttsamt också. Jag får nog säga att det är det bästa laget jag har mött i mina 65 landskamper jag har spelat, säger Johan Elmander till Kanal 5.

Matchen slutade 4-4 efter att Sverige heroiskt hämtat upp ett 0-4-underläge.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN