”Ronaldo tror att han vet allt”

FOTBOLL

Mourinho ger superstjärnan en rejäl känga när de skiljs åt

1 av 5

José Mourinho tar farväl av Real Madrid – med att ge Cristiano Ronaldo en rejäl känga.

Tränaren hävdar att superstjärnan inte tål kritik.

– Han tror att han vet allt, säger Mourinho.

Cristiano Ronaldo har haft sin kanske bästa tid under José Mourinhos ledning, åtminstone har han gjort fler mål än någonsin tidigare.

Men det ska ändå ha funnits spänningar mellan de båda, den senaste tiden uppges portugiserna vid flera tillfällen ha hamnat i bråk med höjda röster och heta diskussioner.

"Han tog det inte särskilt bra"

När tränaren nu lämnar den spanska storklubben för Chelsea avslöjar han för spansk tv varför relationen med Ronaldo har varit infekterad.

– Jag hade bara ett problem med honom, något väldigt grundläggande. När en tränare kritiserar en spelare ur ett taktiskt perspektiv för att förbättra det som, enligt min synvinkel, kunde förbättras. Då tog han det inte särskilt bra, inleder Mourinho i tv-programmet Punto Pelota.

– Kanske för att han tror att kan kan allting redan och att en tränare inte kan hjälpa honom att utvecklas mer, fortsätter tränaren.

"Skapat en fantastisk situation för honom"

Ronaldo kom till Real Madrid 2009 och enligt Mourinho har klubben skapat den bästa plattformen för superstjärnan och dennes utveckling.

– Cristiano har haft tre fantastiska säsonger med mig.. Jag tror att vi skapade en fantastisk situation för honom, taktiskt, där han kunde uttrycka all sin potential och använda till många rekord och mål, säger Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga