Ex-presidenten till attack mot Barcelona

avAndreas Käck

”Det är en medveten hämndaktion”

I morgon kan Barcelona säkra ligatiteln.

Men allt är inte frid och fröjd hos katalanerna.

Det menar ex-presidenten Joan Laporta, som nu går till hård attack mot sin förra klubb.

Joan Laporta.

Till att börja med anser Laporta att klubben agerade förhastat när de tillsatte Tito Vilanova som efterträdare till demontränaren Pep Guardiola.

– Tito är en bra tränare med stor kunskap om spelet, men han hade behövt längre tid på sig för att skolas in i arbetet, säger Laporta enligt libertaddigital.

Ville se en ny coach

Han är även kritisk mot hur Barcelona hanterat Vilanovas cancersjukdom, och menar att de borde ha anställt en ny tränare i stället för att lämna över ansvaret till Jordi Roura. Dessutom tycker han att Vilanova borde ha fått längre tid att återhämta sig.

– De borde ha sagt åt honom att de respekterar hans kontrakt, men att det smartaste för klubben är att ta in en ny coach tills Vilanova tillfrisknat fullt ut.

”En hämndaktion”

Men det stannar inte där. Laporta tog tillfället i akt att attackera nuvarande styrelsen, med presidenten Sandro Rosell i spetsen.

– De har systematiskt arbetat för att förstöra allt det jag och mina kollegor byggt upp med hårt arbete. Det är en medveten hämndaktion.

– Du lämnar den bästa klubben i historien, bara för att se dem förstöra vårt rykte och arv...

Nu öppnar Laporta för att göra comeback som president.

– Jag funderar fullt allvarligt på att söka mig tillbaka till klubben, men jag har inte bestämt mig än. Jag måste ta hänsyn till min familj.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga