Superettan

Han gjorde mål – efter 23 sekunder

avAndreas Käck

Eklund: ”Aldrig gjort mål så snabbt förut”

Foto: BILDBYRÅN
Johan Eklund gjorde matchens första mål mot Ängelholm efter bara 23 sekunder.

Efter den horribla inledningen i superettan.

Nu har Gif Sundsvall vaknat på allvar.

– Vi är på rätt väg, säger matchhjälten Johan Eklund.

Målskillnaden var hisnande 0-6 i baken efter de två inledande matcherna och krisstämpeln inte långt borta för Gif Sundsvall.

Men det var då.

Nu tycks allt vara frid och fröjd igen, mycket tack vare Johan Eklund, 28.

Nätade – efter 23 sekunder

Precis som i matchen mot Varberg för knappt två veckor sedan slog anfallaren till med dubbla fullträffar. Nu är han uppe på totalt fyra mål för säsongen.

– Det känns bra. Jag har fått kontinuiteten i spelet och vi är ju ett bra lag som alltid skapar målchanser. Härligt att få vara där och sätta dit dem, säger han.

Domaren hade knappt hunnit blåsa igång matchen innan Eklund kom fri med målvakten Matthw Pyzdrowski och rullade in ledningsmålet. Då hade det bara gått 23 sekunder.

– Jag har aldrig gjort mål så snabbt förut. Inte ens i närheten, säger han.

"Ett spelande lag"

I den andra halvleken kom hemmalaget tillbaka in i matchen spelmässigt. Men på en hörna i den 71:a minuten kunde samme Eklund pricka in 2-0, vilket blev slutresultatet.

– I dag spelar vi med låg risk och är ganska cyniska. Bjuder inte planerna till är det ingen idé att vi gör det. Men ni kommer inte att få se "tråkiga Sundsvall" i år. Vi är ett spelade lag, och det ska vi visa när planerna blir bättre, säger matchhjälten.

Klättrar i tabellen

Resultatet gör att "Giffarna" nu får häng på toppen. Den usla inledningen av säsongen är som bortblåst och nu skiljer bara en poäng upp till Hammarby på fjärdeplatsen.

– Det var två rejäla käftsmällar i början, premiären var katastrof. Men det har blivit bättre och bättre. Nu är vi på rätt väg rent attitydsmässigt, sedan finns det mer att plocka av, säger Eklund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan