Stort intresse för sista derbyt på Råsunda

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 16 september är det dags för det sista derbyt på Råsunda.

Intresset inför är enormt.

– Det säljer på väldigt bra. Sista gången på Råsunda vill man ju inte missa, säger Djurgårdens informationsansvarig Jonas Riedel till Sportbladet.

Råsunda, som stod klart 1937, kommer att rivas efter den här säsongen. Den 16 september spelas det sista Stockholmsderbyt på arenan, Djurgården står som hemmalag mot AIK.

Intresset inför derbyt är enormt, enligt Dif:s hemsida har det sålts över 24 000 biljetter.

– Något sådant är det, det blir jättemycket folk. Det säljer på väldigt bra, de bra platserna är i princip slut. Det är kanter och kortsidor kvar, säger Dif:s informationsansvarig Jonas Riedel.

– Det går bra för Djurgården, det går bra för AIK, det är två lag med positiva trender. Det är sista derbyt av många, många derby.

Tror ni på fullsatt?

– Det är inte jag rätt man att bedöma. Men jag kan konstatera att det kommer att vara väldigt få platser över, det är på väg att ta bli en väldigt bra publiksiffra, utan tvekan. Nu måste man ut och köpa biljetter.

Ni känner av trycket?

– Det är väl bland det häftigaste man kan vara med om i Sverige, ett fullsatt derby på Råsunda. Sista gången på Råsunda vill man ju inte missa, det ska bli häftigt och kul för fotbollen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM