'Nebo' gör comeback – vill sänka Goitoms lag

avOskar Månsson

AIK-profilerna i prestigemöte i division sex

Foto: BILDBYRÅN

Det väntas storpublik i division sex i kväll.

Henok Goitoms lag Kista Galaxy kämpar om serieseger – men en oväntad joker i motståndarlaget vill stoppa planerna.

I kväll gör Nebojsa Novakovic, 47, comeback på fotbollsplanen.

– Jag har ungefär två minuter i kroppen, men det räcker, säger AIK-legendaren.

En match i Stockholmsfotbollens division 6B väcker uppmärksamhet i AIK-kretsar. När Kista Galaxy och FC Plavi Team i kväll gör upp om seriesegern kommer det att finnas gott om fotbollsprofiler på plats.

För ett och ett halvt år sedan startade AIK-anfallaren Henok Goitom, tillsammans med sin pappa och ett antal kompisar, upp Kista Galaxy och sedan dess har laget gått som tåget.

I fjol vann man sin division 7-serie, i år ser man ut att upprepa bedriften i division 6.

Ett enda hinder återstår dock.

Satsar på handbollstaktik

Om kvällens motståndare Plavi Team vinner med minst fyra mål tar de hem serien istället.

Och utgången är kanske inte helt given – Plavi Team har kört över allt motstånd på slutet och har i sista omgången plockat in ingen mindre än Nebojsa Novakovic.

– Ja, nu är det dags att spela igen. Det är roligt att alla snackar om en division 6-match, säger "Nebo".

Hur många minuter har du i kroppen?

– Ungefär två. Men det räcker.

Novakovic berättar att han kommer att satsa på en "handbollstaktik" – det vill säga att byta in sig själv vid hörnor, farliga frisparkar och eventuella straffar.

I övrigt ska han mest vila.

– Det blir perfekt. Då slipper man springa, jag är ju nästan 50 år gammal. Men i division sex kan man gå in och ut som man vill. Det ska nog räcka för att avgöra. Jag är alltid i form med fötterna.

Henok Goitom är lika segerviss.

– Det är som i Ultimate fighting, vi håller på att psyka varandra. Men i UFC vill man inte vinna på poäng. Det kommer att bli knock out.

Ni tänker inte på att en 0-3-förlust faktiskt är okej?

– Vi är från förorten, då måste man ha kvar stoltheten. Förlorar vi med 0-3 så kan vi inte reta dem men om vi vinner så kan vi hålla på hur länge som helst. Vi ska köra över dem. Jag tror på mina grabbar.

Profiltätt i Plavi Team

Förutom Nebojsa Novakovic spelar bland annat den gamle landslagsbacken Kleber Saarenpää, Assyriska-tränaren Valentic Azrudin och den förre AIK-anfallaren Nenad Lukic i Plavi Team.

Den sistnämnde har gjort fjorton mål på de senaste fyra matcherna och har självförtroendet på absolut topp.

– Hälsa Henok att de kan söka dispens för att låna in Mohamed Bangura och några andra AIK:are, vi kommer att krossa dem ändå, säger Lukic.

Matchen spelas klockan 20.00 på Skytteholms IP i Solna på fredagskvällen. Eftersom en hel del publik väntas så har matchen flyttats till a-planen där det finns en läktare.