”Totalt stopp för inkastade föremål”

FOTBOLL

Djurgårdens supportrar agerar efter publikskandalen

1 av 12 | Foto: Flera ölflaskor kastades in - och ytterligare något typ av föremål som träffade Mjällbys spelare Gbenga Arokoyo efter målet. Domaren tog då beslutet att avbryta matchen och spelarna lämnade planen.

Ett päron förstörde den sista premiären på Stockholm Stadion.

Nu går alla Djurgårdens olika supportergrupper ihop för att få stopp på inkastade föremål från läktaren.

”Vi har lyckats få bort det förut och vi ska göra det igen”, skriver de på Järnkaminernas hemsida.

Det var efter Mjällbys ledningsmål i den 37:e minuten som domaren Tobias Mattsson avbröt Djurgårdens sista hemmapremiär på Stockholm Stadion.

Flera saker hade kastats in från läktaren och ett päron träffade Mjällbys Gbenga Arokoyo. Efter ett möte i 45 minuter beslutades det att matchen ska återupptas en annan dag.

Nu väntar beslut om straff och eventuellt omspel inom tio dagar.

– Det är disciplinnämnden i förbundet som ska behandla ärendet först. De ska ta in rapporter från domarna och matchdelegaten – de bör ha kommit nu – och sen ska det ut i föreningarna för yttrande, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén i Svenska fotbollförbundet, till TT.

När föreningarna lämnat sina yttranden, de har tre dagar på sig, går ärendet till disciplinnämnden.

– Inom en vecka därefter kan vi ha ett beslut, säger Khennet Tallinger, disciplinnämndens ordförande, till TT.

”Går inte att acceptera”

Flera olika grupperingar av Djurgårdsfans har skrivit ett brev på Järnkaminernas hemsida där de menar att det ska vara nolltolerans mot inkastade föremål.

”Det är inte okej att kasta in föremål mot planen, det går inte att acceptera på våra läktare. Det spelar ingen roll vad som hänt före eller vad som händer efteråt.”

”Därför säger vi nu stopp. Vi har lyckats få bort det förut och vi ska göra det igen. Den som kastar in saker är inte välkommen på våra matcher, det är inställningen som ska råda. Tillsammans kan vi få till en attitydförändring – tillsammans kan vi se till att dra vårt strå till stacken och visa alla att supportermakten är något att ta på allra största allvar.”

ARTIKELN HANDLAR OM