Varsågod - här är din EM-trupp, Hamrén

FOTBOLL

Sportbladets läsare har röstat fram de 23 spelarna - Se samtliga i bildspelet ovan!

1 av 24

Sportbladets läsare är lika drastiska som Erik Hamrén.

När ni lånar hans halsduk och själva tar ut EM-truppen ryker genast två spelare som inte hunnit imponera.

Och ni överväger att peta Zlatan.

Foto: Erik Hamrén har många spelare att laborera med inför nästa sommars EM-slutspel.

Sveriges förbundskapten räds inte hårda beslut. Oscar Wendt och Behrang Safari spelade för svagt och rensades ur kommande trupp. Christian Wilhelmsson gjorde en svag insats och skickades till nästa match upp på läktaren.

Fyra intressanta

Därför är det orimligt att söka indikationer på hur Erik Hamrén resonerar med EM-truppen till nästa sommar. Men ni har så klart åsikter.

Sportbladet lät 10 000 läsare prova Hamréns jobbuppgift. Det gav en EM-trupp på 23 spelare och åtminstone fyra anmärkningsvärda punkter:

1. Jonas Olsson är femteback, trots att Andreas Granqvist fått mer speltid i kvalet.

2. Behrang Safari ska kallas tillbaka i truppen, men det ska inte Oscar Wendt. Pierre Bengtsson var med mot Holland, men ska inte till EM.

Ljummet kring Zlatan

3. Samuel Holmén ska också bort från truppen för att lämna plats åt Alexander Gerndt och John Guidetti.

4. Zlatan Ibrahimovic ska med till EM, men är inte lika given som Johan Elmander och Ola Toivonen. Möjligen har resultatet mot Holland spelat in, för nu vill var sjunde svarande att den svenska kaptenen inte får åka med till Polen och Ukraina.

Sportbladet träffade i går Erik Hamrén för att prata om petningar.

Hur tänkte du i Christian Wilhelmssons fall?

– Som i alla andra fall. Vi var 20 i går och två skulle till läktaren, då får man fundera på vad som är bäst. Efter Finlandsmatchen fick jag frågan vad jag skulle ha gjort med facit i hand och då skulle jag kanske ha haft en annan bänk. Det är det här som är så svårt, hur ska bänken sen ut, hur kommer matchbilden att se ut? I går tyckte jag att jag fick till det, så att vi hade resurser på både det ena och det andra.

”Chippen” inte glad

– Det känns otroligt bra till VM-kvalet att man ändrar regeln, så att vi får ha hela truppen på bänken. För det är förjäkligt och grymt trist att tala om för några att ni ska sitta på läktaren.

Hur tog ”Chippen” petningen?

– Som alla andra som hamnar där. Det är inget roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM