Sebastian Larssons nya frisparkskanon

FOTBOLL

Svensken hyllad efter ny fullträff

Han hyllades av Arsenal-kaptenen Robin van Persie före matchen.

Mot sin gamla klubb kvitterade Sebastian Larsson – med en ny drömfrispark.

– Jag tycker att Larsson är den bästa frisparksskytten i ligan, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger.

Han satte den livsviktiga straffen till 2-2 mot Holland i EM-kvalet i veckan. Före mötet med sin gamla klubb hyllades Sebastian Larsson av Arsenals lagkapten Robin van Persie.

– Hans skott är ett av de bästa i Premier League enligt min mening, sa holländaren.

Det var dock Arsenal och van Persie som fick en drömstart. Redan efter 29 sekunder gav lagkapten Arsenal ledningen. Gervinho slog passningen till van Persie som kom med full fart i straffområdet och enkelt kunde sätta 1-0.

”Känns mest tungt”

I den 30:e minuten visade Sebasitan Larsson dock prov på sitt fina skott. Sunderland fick frispark nio meter utanför straffområde och svensken skruvade snyggt in 1-1 bakom Wojciech Szczesny.

– Det är alltid jätteroligt att göra mål, men det hade känts betydligt bättre om det hade gett en poäng. Nu känns det mest tungt, säger Larsson till Viasat.

Det var Larsson andra frisparksmål i nya klubben och det tredje målet totalt. Svensken firade dock inte målet av respekt för sin gamla klubb.

Larsson spelade i Arsenal fram till säsongen 2006/2007 då han lånades ut till Brimingham som sedan köpte loss honom. Inför den här säsongen gick han till Sunderland.

”Larsson bästa frisparksskytten"

Arsenal tog över mer och mer och inte den 67:e minuten byttes Larsson ut. Från bänken fick han se van Persie sätta slutresultatet 2-1 till Arsenal, också med en snygg frispark.

– Han är bland de bästa i ligans, tillsammans med Sebastian Larsson. Jag tycker kanske att Larsson är den bästa frisparksskytten i ligan, säger tränaren Arsene Wenger till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM