14-årig bollkalle blev brännskadad

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

”Kastades från AIK-klacken”

1 av 16 | Foto: Bildbyrån

Domaren var den ena funktionären som skadades av smällarna.

Den andra är 14 år, var bollkalle och har nu fula brännmärken på benen.

– Det är så sorgligt, säger pojkens tränare Tommy Mäkinen.

Foto: Bildbyrån
Bollkallarna tvingades fly från planen och en av dem brännskadades av en smällare.

Bakom Syrianskas mål stod tre killar från P97. Som bollkallar höll de blicken mot planen och tänkte bort väggen av fotbollsfans bakom sig.

Det var omöjligt efter 20 minuter när det exploderade runt dem.

Killarna flydde in i spelargången i väntan på bestämmelsen om matchen skulle fortskrida. Då rådde inga tvivel om vad 14-åringarna önskade.

– Det är tråkigt att se hur skärrade alla är. De vill inte gå ut dit fast det kan bli så att de måste, sa P97:s tränare Tommy Mäkinen.

”Det gjorde ont”

Killarna slapp, matchen avbröts.

Trots lättnaden ville de inte vara med i tidningen med namn eller bild, men en visade hur smällarna har träffat benen och bränt upp sår. Det gjorde ont, sa han, men enligt Tommy Mäkinen var det fysiska inte värst.

– Det ska inte behöva vara så att man kommer hit och hjälper till som bollkalle och så måste man vara rädd. Jag hoppas alla förstår hur fel det här är, säger tränaren.

”Har förebilder i AIK”

Enligt Mäkinen var det från AIK-klacken som smällarna kom flygande mot bollkallarna.

– Ja. Och det som är jobbigt här är att många av killarna har förebilder i AIK. De gillar att se Bangura spela. Vad ska de tänka nu?

Polisen reagerar på att det inte bara var en domare, utan också en 14-åring som skadades av pyrotekniken. Nu ska de kontakta pojken.

– Vi försöker fånga upp alla som lidit skada. De blir också målsägare, så att säga. De ska också få sin sak prövad, säger polisens insatschef Mikael Berkesand.

ARTIKELN HANDLAR OM