United på jakt efter tysk supertalang

FOTBOLL

Värderas till över 100 miljoner kronor

Foto: Mario Götze kan vara på väg bort från Tyskland.

Mario Götze är bara 18 år – men har redan gjort två a-landskamper.

Nu kan Borussia Dortmunds mittfältare vara på väg bort från Tyskland.

Manchester United uppges jaga honom.

Mario Götze har fått ett stort genombrott denna säsong. Han har spelat till sig en a-lagsplats i Borussia Dortmund och har dessutom fått göra två a-landskamper för Tyskland. På 21 ligamatcher har talangen gjort fyra mål och nio assist. Mario Götze har en stor del i Borussia Dortmunds framgång.

Men hans fina spel har naturligtvis gett honom uppmärksamhet bland andra klubbar. Nu skriver Daily Mail att Manchester United har uttryckt sitt intresse för honom.

Bjuder i sommar?

Enligt Daily Mail värderas Götze till ungefär 10 miljoner pund, motsvarande drygt 100 miljoner kronor. United uppges vara redo att bjuda på honom till sommaren. Men om en affär överhuvudtaget ska bli av krävs det nog mer än den nämnda summan. Dortmunds klubbchef Hans-Joachim Watzke har tidigare sagt att "om någon vill köpa några av våra spelare får de betala med två oljekällor, minst".

I går uteslöt ledaren en försäljning av Mario Götze.

– Mario Götze har kontrakt till 2014, alltså ytterligare tre och ett halv år. Han kommer också att spela i Borussia Dortmund dessa åren, ingen annanstans", säger Watzke till Deutsche Welle.

ARTIKELN HANDLAR OM