Stjärnan klar för fem år till med Bajen

FOTBOLL

”Kärleken viktigast”

Först Johannes Hopf – nu Sebastian Castro-Tello.

Bajen fortsätter att knyta till sig nyckelspelare.

Anfallsstjärnan förlänger med hela fem år.

– Pengar är inte allt, det är kärleken som är viktigast, säger Castro-Tello.

Foto: Sebastian Castro-Tello.

Bajenfansen fick en tidig julklapp när målvakten Johannes Hopf skrev på för tre nya år med klubben.

Nu har Hammarby säkrat ytterligare en nyckelspelare i satsningen mot allsvenskan. Sebastian Castro-Tello, som förra säsongen gick från talangen som aldrig ville blomma ut till pålitlig poängleverantör, har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben på hela fem år.

Den gångna säsongen gjorde ”Castro” åtta mål i superettan.

– Jag trivs bra i Bajen och det känns bra att spela här. Det är en fantastisk klubb som jag vill vara med och ta upp i allsvenskan igen, säger Castro-Tello till klubbens hemsida.

”Kärleken viktigast”

Anfallaren avslöjar att andra faktorer än lön spelat in i hans val i förhandlingarna med sportchefen Gustaf Grauers.

– Jag och Gustaf kom bra överens. Vi skrev ett kontrakt som känns bra både för klubben och mig. Pengar är inte allt, det är kärleken som är viktigast. Kanske har jag också Bajen i ryggen när det sedan är dags för mig att pröva spel i utlandet.

”Fantastisk klubbkänsla”

Castro-Tello har spelat i Hammarby sedan han var 11 år och har gått den långa vägen till a-laget via juniorer och Htff. Trots att han bara är 23 år är han en av veteranerna i Hammarbys unga trupp.

– Eftersom "Castro" är ung och användbar på så många positioner kände vi att vi ville ha ett så långt kontrakt som möjligt. Han har också varit fantastiskt tillmötesgående i våra diskussioner, och det kan jag inte tolka på annat sätt än att han har en fantastisk klubbkänsla, säger Gustaf Grauers.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan