Galna målgester

Av: Emil K Lagnelius, Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet har samlat en hel drös med allt från hundsniffande till pungbett

Dominic Oduros målgest är underlig.

Men i avdelningen kreativa sätt att fira mål är konkurrensen stenhård.

Sportbladet bjuder er här på en drös med galna målgester.

FELIPE MELOS HUNDSNIFFANDE:

Galatasarays brasilianske mittfältare Felipe Melo kallas för pitbull. Som en slags hyllning till hundrasen födde han den här sniffande målgesten. 
 

ROBBIE FOWLERS LINJESNIFFANDE:

Robbie Fowler var inte bara en fruktad målskytt i Liverpool utan även ett problembarn. I derbyt mot Everton 1999 firade han ett straffmål genom att låtsas sniffa mållinjen, vilket gav honom fyra matchers avstängning.
 

JONAS GUTIERREZ MASKERAD:

Argentinaren Jonas Gutierrez har fått smeknamnet ”spindelmannen” och när han fick göra mål mot Blackburn i FA-cupen firade han genom att slita upp en spindelmannen-mask ur fillingarna som han krängde på sig.
 

THIERRY HENRYS MÅLVAKTSATTACK:

New York Red Bulls franske anfallare Thierry Henry firade lagkamraten Mehdi Ballouchys mål genom att, helt obegripligt, sparka till både boll och motståndarmålvakten Kevin Hartman. Hart man fick ont i knät och Henry fick 14 000 kronor i böter.
 

CRISTIANO LUCARELLIS JUCKFEST:

Cristiano Lucarelli, vid den här tidpunkten i Livorno, firade ett mål genom att dra av sig matchtröjan och jucka på den. Oklart vad han vill ha sagt med det, men efteråt försökte han:

– Vissa fotbollsspelare betalar en miljard för en ferrari eller en yacht. Med de pengarna skulle jag köpa mig själv en Livorno-tröja.
 

FRANCISKO GALLARDOS PUNGBETT:

José Antonio Reyes nätade, men det är knappast vad folk kom ihåg efteråt. I stället var det hur lagkamraten Francisko Gallardo valde att fira målet med att nafsa på Reyes genitalier. 
 

ISLÄNDSKA FISKAREN:

Orri Halldor Bjornsson, mittfältare i isländska Stjärnan, slog in en straff och ställde sig och låtsades fiska in en lagkamrat som sprattlade. Väl framme lyfte resten av laget upp ”fisken” och poserade för ett foto med fångsten. 
 

PETER CROUCH ROBOTDANS:

Anfallaren gör mål för England och visar sina dansmoves. Man undrar ju om den går hem på krogen?

RALF EDSTRÖMS BAJSGEST:

Han gör ett fantastiskt volleymål mot Västtyskland i VM 1974. Trots att fullträffen kom som en chock blev det inget galet firande. Orsak: Edström var skitnödig.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.