Avslöjar splittringar i engelska landslaget

FOTBOLL

Scholes: Tycker inte om varandra

Foto: Paul Scholes (höger) avslöjar rivalitet mellan Manchester United och Liverpool i landslaget. Här Uniteds Wayne Rooney (vänster) och Liverpools Steven Gerrard (mitten).

Premier League är världens kanske ledande fotbollsliga men det engelska fotbollslandslaget har inte nått den nivån.

Manchester United-legendaren Paul Scholes tror att klubbrivaliteten inom truppen hämmar landslaget.

– Alla var misstänksamma mot varandra, säger Scholes till The Telegraph.

Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque uttryckte under våren oro över att den hätska stämningen i matcherna mellan Barcelona och Real Madrid skulle påverka stämningen i landslaget. Nu säger Paul Scholes att han tror att det är just det problemet som stoppat det engelska landslaget från de riktigt stora framgångarna på senare år.

”Är inte hälsosamt”

– Det finns en stor rivalitet mellan klubbar i det här landet och det är inte hälsosamt när du åker på landskamper, säger Scholes.

Scholes hann med 66 landskamper under sin aktiva karriär och berättar nu om en tryckt stämning i laget.

– När jag spelade med England var det massor av United-spelare och Liverpool-spelare i truppen och det var helt tydligt att vissa av killarna inte gillade vissa av deras killar och tvärtom. Vi var inte bara fotbollsspelare, vi älskade faktiskt våra klubbar och rivaliteten var hela tiden närvarande, säger 36-åringen.

”Kan inte bygga ett lag”

Den numera pensionerade mittfältaren uttrycker också en oro för det engelska landslagets framtid.

– Du kan inte bygga ett lag med laganda när rivaliteten är så nära ytan. Den var alltid för stor för att vi skulle kunna komma över den.