Mediaset: Kan byta Robinho mot Torres

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Milan-ägarens TV-kanal bakom uppgifterna

Foto: AP

Fernando Torres till Milan och Robinho till Chelsea.

Det kan bli verklighet i januari enligt Milan-ägaren Silvio Berlusconis TV-kanal Mediaset.

Fernando Torres kostade Chelsea omkring en halv miljard kronor när han kom från Liverpool i januari. Men spanjoren har floppat rejält och dessutom varit i blåsväder efter att ha kritiserat sina medspelare. Nu uppges Chelsea vilja göra sig av med 27-åringen.

Jagades av Chelsea 2008

Italienska Mediaset, styrt av Milan-ägaren Silvio Berlusconi, skriver nu att den italienska storklubben förbereder ett bud på Torres i januari. Det har tidigare ryktats i italiensk media om att ett lån kunde vara aktuellt men enligt Mediaset vill Milan köpa loss spanjoren.

För att finansiera köpet vill klubben använda Robinho som delbetalning. Chelsea ville ha brassen när han lämnade Real Madrid 2008 men anfallaren valde då Manchester City istället – där han floppade.

”Behöver ha tålamod”

Samtidigt gör Chelsea nu allt för att få Torres att hitta rätt. Anfallaren har bytt plats i omklädningsrummet och sitter numera bredvid landsmannen Juan Mata. Kanske var det en av förklaringarna till Torres två assist i segermatchen i Champions League mot Leverkusen.

– Jag vill påstå att vi behöver ha tålamod. Han jobbar väldigt hårt för laget och gjorde två assist så det är bra för hans självförtroende. Ju mer självförtroende han får desto bättre blir det för laget, säger mittfältaren Florent Malouda till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A