AIK på väg att köpa upp HIF:s guldfest

Hansson: Får inte bli så

Den 23 oktober är det tänkt att Helsingborg ska fira sitt SM-guld i den sista allsvenska omgången mot AIK.

Men nu fasar HIF att bortasupportrarna ska köpa upp för stora delar av Olympia och spoliera festen.

– Vi förstod att AIK:arna började köpa biljetter på andra sektioner med stor hastighet, samtidigt som HIF:arna inte köpte, säger Christian Nilsson biljettansvarig hos HIF, till Helsingborgs Dagblad.

AIK:s 900 tilldelade biljetter till avslutningsmatchen i allsvenskan såldes slut direkt. Nu har biljettförsäljningen legat nere i två månader då Helsingborg var oroliga att AIK skulle köpa upp stora delar av biljetterna och därmed ”förstöra” den tilltänkta guldfesten.

Börjar sälja över disk

– Vi förstod att AIK:arna började köpa biljetter på andra sektioner med stor hastighet, samtidigt som HIF:arna inte köpte. Vi var tvungna att stänga, säger Christian Nilsson biljettansvarig hos HIF, till Helsingborgs Dagblad.

Nu kommer HIF att försöka sälja biljetter över disk i samband med den kommande matchen mot Mjällby innan de öppnar internetförsäljningen igen.

”Får inte bli en svartgul läktare”

— Kanske tror våra supportrar att de har förtur på biljetter, men så är det tyvärr inte, säger mittfältaren Mattias Lindström till tidningen.

– Har vi otur blir det en svartgul läktare i sista matchen och så får det inte bli, säger målvakten Pär Hansson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.