”Vi kan inte förlora”

FOTBOLL

Chelseatränaren bombsäker inför mötet med FCK

Champions League är Chelseas sista chans att knipa en titel den här säsongen. Och första hindret på vägen är FC Köpenhamn i tisdagens åttondelsfinal.

En match som Carlo Ancelotti vägrar tro att de kan förlora.

– Chelsea kommer inte åka ut mot Köpenhamn, säger Chelseabossen.

Chelsea har inte varit ett mästarlag att känna igen den senaste tiden. Efter endast fem segrar på de 16 senaste är ligatiteln utom räckhåll med tolv poäng upp till Manchester United. Och lördagens straffnederlag i FA-cupen mot Everton var bara en i raden av den senaste tidens motgångar.

Upp till ägaren

Men italienske tränaren Carlo Ancelotti känner sig trots motvinden säker på sin plats vid Chelsea-rodret.

– Jag är inte här för att tänka på min egen ståndpunkt, det är ägaren som måste överväga min ståndpunkt som jag bara måste göra mitt bästa för att förbättra, säger Carlo Ancelotti inför tisdagens åttondelsfinal i Champions League mot Köpenhamn.

Men ett tidigt uttåg ur Champions League och ännu en motgång finns inte på kartan för den hårt pressade italienaren.

"Bra tillfälle att hålla säsongen vid liv"

– Chelsea kommer inte åka ut mot Köpenhamn, en sån här match ger oss rätt sorts press. Det är ett bra tillfälle att hålla säsongen vid liv, säger Ancelotti enligt The Guardian.

Chelsea ska först försöka undvika att åka på en jätteskräll mot Köpenhamn borta på Parken. Sen väntar en tuff uppgift att fixa en topp fyra-placering i ligan, där man just nu är femma, två poäng efter Tottenham.

Hampus Hagman

ARTIKELN HANDLAR OM