Bajen-spelaren: ”Styrelsen okej med att vi åker ur”

Det råder missnöje i Hammarbys damlag inför säsongen.

I en Facebook-grupp uttrycker en spelare sitt missnöje över truppbygget och budgeten.

”Styrelsen har därmed sagt att de inte ser något problem med att vi åker ur allsvenskan i år”, skriver spelaren.

Det är i en grupp på Facebook som en spelare ur Hammarbys damlag uttrycker sin uppgivenhet över läget i truppen.

”Som det ser ut nu har vi 14 kontrakterade spelare för säsongen 2018. Vår budget är alldeles för liten för att ha en konkurrenskraftig trupp för damallsvenskan och styrelsen har därmed sagt att de inte ser något problem med att vi åker ur allsvenskan i år”.

Spelaren ber sedan om ekonomisk hjälp.

”Vi behöver er hjälp. Jag har svårt att säga exakt hur mycket pengar det handlar om men alla bäckar små, som det brukar heta”.

Ordföranden: ”En annan syn på det”

Hammarbys ordförande Richard von Yxkull har redan läst inlägget när Sportbladet når honom, och håller föga förvånande inte med spelaren.

– Det är hennes syn på det och vi har en annan. För det första så är truppen inte fastställd än. Det kanske har tagit längre tid än vi hoppats på, men det är viktigt att understryka att vi är inte klara med vårt lagbygge.

Men hennes citat om styrelsen och att de inte ser något problem med att laget åker ur allsvenskan. Vad grundar det sig på?

– Jag vet faktiskt inte. Hon tycker väl inte att satsningen motsvarar hennes förväntningar. Men självklart vill vi spela allsvenskt. Vi är en elitverksamhet och vill spela så högt det går.

– Vi har en långsiktig plan för hur vi ska bygga damverksamheten och följer den. Vi har investerat mer pengar i verksamheten 2018 än 2017.

Hur ser budgeten ut mellan herrlaget kontra damlaget? Finns det mer pengar till damerna att skjuta till?

– Det går självklart inte att jämföra med herrarnas budget, det är två skilda världar. Men våra ambitioner för damerna är precis lika starka som för herrarna. Och det hände otroligt mycket bra i damverksamheten under 2017, med nya Hammarby IP som invigs 2018 och den bästa placeringen (7:a) på tio år. Vi har en positiv framåtrörelse, säger von Yxkull.

Sportbladet har sökt Hammarby-spelaren utan resultat.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.