Lustig: ”Håller med Klopp”

avPer Bohman

FOTBOLL

Jürgen Klopp sågade Nations League.

Janne Andersson håller inte med – men Lustig köper resonemanget.

– Jag kan absolut hålla med Klopp, säger backen.

Jürgen Klopp var irriterad efter 0–0 mot Manchester City. Han är inte nöjd med att spelarna deltar så mycket i landslaget i allmänhet, och i nya turneringen Nations League i synnerhet. Tysken är alltså inte helt nöjd med det täta landslagsschemat.

– Nu ska spelarna sticka iväg och spela Nations League vilket jag tycker är den mest meningslösa turneringen i världen. Vi måste börja tänka på spelarna, sa tränaren.

Janne Andersson delar inte sin tränarkollegors åsikter.

– Nej, absolut inte. I grunden kan jag möjligtvis förstå, men det här är inget jag har kollat med honom, säger Andersson och skrattar innan han fortsätter:

– Men har han sagt så, så tycker han säkert det. Men vi hade kunnat haft fyra matcher den här hösten alldeles oavsett Nations League.

”Ställer större krav på oss”

Han ser helst uppsidorna med det nya formatet

– Det ställer större krav på oss att få till det, men fördelarna man får med fler tävlingsmatcherna, för det gäller verkligen något i Nations League, den är bra. Nackdelen är förstås att vi får ännu mindre tid att testa och jobba med spelarna.

Mikael Lustig är inte lika övertygad som förbundskaptenen om Nations Leagues storhet.

– De flesta tränarna ute i Europa har nog samma känsla, men som jag sa förra gången... det står ändå mycket på spel i Nations League, speciellt för oss i Sverige är det viktiga matcher. Men jag kan absolut hålla med Jürgen Klopp, säger Lustig och ler snett.