Sarah Sjöström

Tvåa – för första gången på fyra år

avKristoffer Bergström, Per Bohman

Foto: Christine Olsson/TT / TT SPORT TT NYHETSBYR N

Det har gått fyra år, en månad och 15 dagar.

Men nu har Sarah Sjöström blivit tvåa på hundra fjäril igen.

– Jag tycker ändå att jag har väldigt hög lägsta nivå trots allt, säger hon.

Man kan mäta klass på olika sätt. Sarah Sjöström hade ingen total jackpott i världscupens fjärde stopp av sju, i kortbanan i Budapest, men också en mellanhelg presterar hon på yppersta världsnivå.

– Jag är ganska nöjd, men jag föredrar att vinna såklart. Fem silver är en bra erfarenhet också, säger hon.

Vann inte 100 meter fjäril

Söndagens final på 100 meter fritt slutade med silver på 51,22, två tiondelar efter nederländska Ranomi Kromowidjojo. Mer överraskande var att Sarah inte vann finalen på 100 fjäril, distansen där hon är regerande mästare i EM, VM och OS samt har världsrekordet. Sarah simmade på 54,96 – men Kelsi Dahlia (tidigare Worrell) var tolv hundradelar snabbare.

– Superbra lopp av henne! Men lite väntat också. Hon var lite jetlaggad i Eindhoven. Så efter att anpassat sig till Europatid så går det ju simma lite snabbare, säger Sjöström till Sportbladet.

”Aldrig skrattat så mycket”

Den sista tidens alla tävlingar har varit intensiva, men svenskan lider inte. Sarah Sjöström är totalt sett bäst av alla simmare efter världscupen i Budapest.

– 43 lopp på 5 veckor. Nytt rekord för mig! Har aldrig skrattat så mycket som jag gjort under dom här tävlingarna, för jag har verkligen haft superkul.

Är inte kroppen trött?

– Jo det är klart att man är trött. Helt naturligt efter så intensivt tävlande.

ARTIKELN HANDLAR OM